Labdarúgás

2022.01.27. 06:15

Ikszelt a Tatabányai SC a felkészülési mérkőzésen

Ezúttal délelőtt tíz órától játszott Bekő Balázs csapata felkészülési mérkőzést, és most sem kapott ki.

Herczeg István

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. Á.

Gőzerővel folyik az NB III.-as tavaszi rajtra a Tatabányai SC felkészülése Bekő Balázs vezetésével. A február 13-án rajtoló bajnokság előtt negyedik felkészülési mérkőzésen van túl a kék-fehér csapat: az első az NB II.-es Dorog ellen vereséggel zárult, azonban a MOL Fehérvár II. ellen 4–2-re győzött a Bekő-legénység, az ESMTK ellen pedig 1–0-ra. Szerdán a szintén harmadosztályú, azonban a Közép-csoportban vitézkedő MTK II. volt a vendég. 

A 7. percben, a Tatabánya előtt adódott a mérkőzés első helyzete.

Ekkor Letenyei 16 méteres lövésébe tette bele a lábát Szegleti, Paulovicz kapus viszont nagyot mentett. 13 perccel később viszont már megszerezték a vezetést a hazaiak. Gyürki Gyürét játszotta meg a jobb szélen – az ő lapos lövése pedig gólba tartott, amikor a menteni igyekvő Csernák beleért, így végül róla került a kapuba a labda (1-0). 

A 28. percig kellett várni az MTK első említésre méltó lehetőségére.

Ekkor Osei mellel játszott Horváth Artúr elé, akinek 17 méteres lövésébe beleértek, a labda pedig veszélyesen pattant a kapu mellé. Ezután viszont tovább nőtt a Tatabánya előnye. Megint Gyüre került jó helyzetbe, majd veszélyesen játszott keresztbe – a hosszún pedig Katona Károly jól érkezett és a kapuba lőtt (2-0). 

A szünetben Kanta József vezetőedző beküldte Vancsa Zalánt is a fővárosiakhoz, aki könnyen lehet, hogy utolsó MTK-s meccsét játszotta, hiszen pénteken a Manchester City-hez utazik orvosi vizsgálatra a 16 éves játékos. Az MTK fel is éledt, és előbb egy próbajátékosuk révén szépített, majd Gyuris 23 méteres szabadrúgása csavarodott a bal kapufa mellé és a hálóban kötött ki (2-2). 

A mérkőzés nagy részében jól játszottunk, jól védekeztünk, nagyon jók voltak az átmenetek a védekezésből támadásba. A meccs végére eléggé szétcseréltük a csapatot, így a fiatalok is kaphattak játéklehetőséget, megtapasztalhatták, hogy milyen a felnőtt futball. Úgy gondolom, az MTK azt hozta, amit vártunk tőlük: rövid passzos játékkal, sok dinamikus beindulással játszottak, nyilván ehhez kellett a megfelelő koncentráció, hogy ezeket fel tudjuk venni. Összességében jó meccs volt, elégedett vagyok.

– fűzte hozzá Bekő Balázs, a Tatabányai SC vezetőedzője a döntetlennel véget érő találkozót követően. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában