Büszkeség

2021.12.05. 12:15

Tatabányai válogatott gyorskorcsolyázók a nemzetközi elitben

A Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület (TDKE) legjobb junior korosztályú gyorskorcsolyázói már a nemzetközi megmérettetéseken is szép eredményeket érnek el, miközben a klub legtehetségesebb versenyzői egyre több helyre kapnak meghívást.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

A görkorcsolya-versenyszezon befejeztével a junior nagypályás gyorskorcsolya-válogatott tatabányai tagjai – Palakovics Fanni, Vancsó Rebeka és Lukács Soma – azonnal belevágtak a jeges felkészülésbe.

Augusztusban, szeptemberben és októberben egyaránt két hetet töltöttek a tatabányai versenyzők a magyar válogatottal a németországi Inzellben, hogy tökéletes körülmények között készülhessenek fel a gyorskorcsolyás versenyszezonra. A tatabányaiak jól kezdték az idényt, az International Race elnevezésű nemzetközi versenyen Rebeka és Soma mindegyik távon megjavította eddigi legjobb időeredményét. November a Skatespecials Cup elnevezésű korosztályos versenyen Vancsó Rebeka második, Palakovics Fanni pedig harmadik lett.

A három tatabányai gyors­korcsolyázó már a tavalyi versenyszezonban megváltották jegyüket az idei junior-világkupa versenyekre, hiszen a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) által előírt – minden ország versenyzői számára azonos – távonkénti szintidőket 2021 februárjában már teljesítették. Fanni és Rebeka két-két távon, Soma három távon állhatott rajthoz a világ legjobb junior korosztályú versenyzőivel együtt Inzell-ben.

November elején a tatabányai Gödöny Norbert és Mórotz Zsuzsanna is lehetőséget kapott a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és az ISU jóvoltából, hogy részt vehessen az inzelli nemzetközi junior edzőtáborozáson. A két versenyző szintén egyéni rekordokat korcsolyázott és sokat fejlődtek a tábor alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában