Beharangozó

2021.12.05. 08:40

Izgalmas összecsapások várnak NB-s csapatainkra a hét utolsó napján

A Dorog a Győrt látja vendégül az NB II-ben, míg a Komárom és a Tatabánya utolsó tétmérkőzését játssza idén. A megyei első és másodosztályban két halasztott mérkőzéssel zárul az esztendő.

A 24 Óra összeállítása

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Labdarúgás, NB II., 19. forduló

Dorogi FC–ETO FC Győr

Dorog, Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion, vasárnap, 13 óra.

Félidejéhez érkezik a másod­osztályú bajnokság és masszív középcsapatok rangadója lesz hétvégén, a feleket ugyanis mindössze egy pont és három helyezés választja el egymástól a tabellán (a 27 ponttal a hatodik helyen álló dorogiak javára). A hazaiak nincsenek rossz formában, legutóbbi négy mérkőzésükből hármat is megnyertek, köztük a legutóbbi kettőt. Ezzel elérték, hogy hátra (legalábbis egyelőre) nemigen kell tekintgetniük, egy jó év végi hajrával pedig akár dobogóközelben is telelhetnek. Ehhez persze szükség lenne a három pont otthon tartására, erre pedig meg is van az esély a legutóbb a Szeged ellen otthon kikapó (0-2) kisalföldiek ellen.

Az ETO-t nyilvánvalóan idén sem „fenyegeti” a feljutás, holott a játékoskerete másodosztályú szinten jónak mondható. Bacsa Patrik, Kulcsár Kornél, Priskin Tamás, Lipták Zoltán, vagy épp Vernes Richárd neve ismert lehet az élvonalból is, Kanalos Tony pedig a tavalyi szezonban épp a dorogiakat erősítette.

NB III., Nyugati csoport, 20. forduló

Komárom VSE– VLS Veszprém

Komárom, vasárnap, 13 óra.

A jelenleg a 15. pozícióban álló Komárom a dobogó legalsó fokán helyet foglaló Veszprémet látja vendégül. A két csapat között elég nagy a differencia, hiszen a Veszprém eddig 23 ponttal gyűjtött többet a KVSE-nél. Az első fordulóban a Veszprém hazai pályán 2-0-ra verte Bozsik Péter együttesét. Ami a formát illeti: a veszprémiek az utolsó három összecsapásukat egyaránt megnyerték, a Komárom viszont négy meccse nyeretlen, ezeken az összecsapásokon három pontot gyűjtött.

Megyei I. osztály, a 15. fordulóból elhalasztott mérkőzésen

Zsámbéki SK– FC Esztergom

Zsámbék, vasárnap, 13 óra

A megyei első osztály idei küzdelmeinek ugyan már vége, de egy mérkőzést még pótolnak holnap: a 15. fordulóban az Esztergom a sok beteg miatt nem tudott volna elutazni Zsámbékra, ezért vasárnapra halasztották a mérkőzést. A tabellát vizsgálva nagy a különbség a két gárda között, hiszen míg a 39 pontos Zsámbék eddig az összes meccsét megnyerve vezeti a bajnokságot, addig a 7 pontot gyűjtő Esztergom mindössze két alkalommal hagyta el győztesen a pályát, így az utolsó előtti, 12. helyen áll. Bármi történjék is ezen a meccsen, mindkét csapat megőrzi jelenlegi helyezését a téli szünetre. A két klub még a második fordulóban találkozott egymással Esztergomban, akkor a Zsámbék Sárközi Norbert góljával 1-0-ra győzött.

Megyei II. osztály, a 16. fordulóból elhalasztott mérkőzésen

Gyermely–Csolnoki SZSE

Tokod, vasárnap, 13 óra.

Két, a mezőny első felében állomásozó csapat randevúzik egymással a tokodi Monostori Tivadar Utánpótlásnevelő Centrumban: a pályaválasztó Gyermely 23 pontjával a nyolcadik, a 35 pontos Csolnok pedig a harmadik helyen áll a bajnokságban. Legutolsó mérkőzésén mindkét csapat 1-1-et játszott: a Csolnok a jelenlegi listavezető Mocsa vendégeként, a Gyermely pedig hazai pályán a második helyezett Pilismarót ellen. A Gyermely az eredménytől függetlenül marad a jelenlegi pozíciójában a téli szünetre, ha viszont a Csolnok nyer, megelőzi a Pilismarótot és feljön a második helyre. Ez a találkozó lesz a másodosztályú bajnokság utolsó idei mérkőzése, így annak végeztével több, mint három hónapra „befagy” a tabella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában