összefogás

2021.11.05. 11:30

Súlyos beteg nyergesi focistának segítenek megyei I.-es csapatok

A Nyergesújfalu SE kapusa, Lakatos Szilárd Dura súlyos betegségben szenved. Jelenlegi és volt klubja is adománnyal segít neki.

Kemma.hu

Lakatos Szilárd Dura túl van két kezelésen

Forrás: Facebook/FC Esztergom

A 25 éves játékosnál idén augusztusban AML-t (akut mieloid leukémia) diagnosztizáltak, írja a nyergesi focicsapat Facebook-oldalán. Szilárd azóta átesett két kemoterápiá kezelésen, hamarosan őssejt-transzplantáción fog átesni, amelyhez nővére adja az őssejtet. Ezután a teljes gyógyuláshoz otthonában szükséges kialakítani egy steril szobát. A család kért segítséget ahhoz, hogy ezt teljesíteni tudják a focista számára.

Lakatos Szilárd Dura túl van két kezelésen (Fotó: Facebook/FC Esztergom)

Mostani klubja, a Nyergesújfalu SE és volt csapata, az FC Esztergom is beszállt a jótékonysági akcióba. A nyergesi klub az október 24-i Bábolna elleni mérkőzésen befolyt összeget ajánlja fel a gyógyuláshoz, ezen felül egy komoly összeggel szándékozik segíteni a családot. Mint írják, a meccsen összesen 306 ezer forint gyűlt össze, a klub ezen felül, saját költségvetéséből 500 ezer forintot tesz hozzá az adományhoz.

„Köszönjük szépen mindenkinek, aki valamilyen formában vásárolt belépőt. Köszönjük azoknak, akik elővételben vásároltak, és azoknak is, akik a labdarúgópályán, a hazai mérkőzésünk során segítették, hogy minél nagyobb összeggel tudjunk hozzájárulni Lakatos Szilárd gyógyulásához.” – írták posztjukban.

Az " target="_blank" rel="noopener noreferrer">FC Esztergom pedig november 20-ig gyűjt a fiatal focistának, a készpénz adományokat a klub irodájában elhelyezett dobozba várják. A befolyt összeget a családja részére fogják átadni.

A kapusnak egyéb úton is lehet adakozni a gofoundme.com oldalon keresztül, ahol az is nyomon követhető, mekkora összeg gyűlt össze eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában