összeomlás

2021.11.23. 22:40

Minden eldőlt 30 perc alatt: kiscica lett a tatabányai Kék Tigrisekből a bitolai meccsen

Az észak-macedóniai HC Eurofarm Pelisterrel játszott a Grundfos Tatabánya. Nem a Bányász napja volt november 23.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Grundfos Tatabánya Kézilabda Club

A D-csoport ötödik helyéről vágtak neki a tatabányaiak ennek a találkozónak, három győztes mérkőzés után. Ez a fellépésük azonban már korántsem sikerült olyan fényesen, mint ahogy tervezték. Mivel harminc perc alatt minden eldőlt.

A találkozó elején fej-fej mellett haladt a két együttes. Aztán a félidő derekára kétszer is emberhátrányba került a Tatabánya, ami megviselte a vendégcsapatot. Ez azonban nem lehet magyarázat a sok kihagyott ziccerre, az álmos védekezésre, amelyet a házigazdák könyörtelenül kihasználtak.

Amíg a Kék Tigrisek sok hibával játszottak, addig a Pelister kapusa, a három évig Tatabányán remeklő Székely Márton, 50 százalékkal védte kapuját, és ez az első játékrészben döntőnek bizonyult. A fordulást követően is elsősorban az eladott labdákban jeleskedtek a vendégek. Holott, bölcsebb lett volna ebben az adott a helyzetben, ha a Tatabánya hosszabb támadásokat vezet, hogy minél kevesebb gólt kapjon.

Kézilabda EHF Európa Liga, D-csoport, 4. forduló

HC Eurofarm Pelister (északmacedon) – Grundfos Tatabánya KC 33-20 (17-9)

Bitola, 2500 néző, vezette: Ersov, Pavljukov (oroszok)

TATABÁNYA: Bartucz – Hornyák B. 6, Ancsin 4, Usal 2, Győri M., Zdolik 3, Sunajko 2 (1). Csere: Wyszomirski (kapus), Fotache, Balogh Zs., Juhász Á., Urban 1, Molnár B., Bodor 1, Bognár N. 1. Edző: Dragan Djukics.

A mérkőzés alakulása, 4. p.: 2-1, 7. p.: 3-4, 16. p.: 9-5, 25. p.: 15-7, 33. p.: 19-9, 40. p.: 24-10, 48. p.: 28-13, 55. p.: 31-16.

Kiállítások: 6, illetve 12 perc.

Hétméteresek: 3/3, illetve 1/1.

Arról nem is szólva, hogy a hazaiak szinte minden támadása góllal fejeződött be, miközben a Kék Tigriseket a teljes tanácstalanság jellemezte „elől” és „hátul” egyaránt. Az igazsághoz tartozik, hogy a találkozó során több tatabányai játékos is rosszul volt, úgy lépett pályára…

Sibalin Jakab, másodedző: – Nem azt játszottuk, amit szerettünk volna. Nem csapat szinten akartuk megoldani a dolgokat, és nem működött az, ami az előző meccseken az erősségünknek bizonyult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában