Győzelem

2021.11.23. 07:00

5000 dolláros tornát nyert Farkas Balázs, a tatabányai fallabda-fenomén

A fantasztikus magyar győzelem Kolozsváron született. A többszörös magyar bajnok a PSA-versenyt megnyerve újabb értékes világranglista-pontokkal gazdagodott.

Kemma.hu

A fantasztikus magyar győzelem Kolozsváron született. A többszörös magyar bajnok a PSA-versenyt megnyerve újabb értékes világranglista-pontokkal gazdagodott. Farkas Balázs

Forrás: beküldött

A tatabányai származású Farkas Balázs egy 5000 dolláros kolozsvári PSA-versenyt megnyerve újabb értékes világranglista-pontokkal gazdagodott. A többszörös magyar bajnok fallabdázó, aki a Világjátékokra készül, most első kiemeltként a torna döntőjében az angol Ben Smith ellen nyert öt szettben.

A tatabányai fallabdázó a Világjátékokra készül (Fotó: beküldött)

– Fontos volt ezt megnyernem. Már csak azért is, mert lassan az idejét sem tudom, hogy mikor nyertem nemzetközi tornát. Az utóbbi időben mindig ott voltam a dobogón, de az utolsó lépések nem mindig sikerültek. Most minden összejött, csaknem egy órás fináléval behúztam a döntőt – értékelt Farkas Balázs.

Farkas Balázs 2018-ban, 2019-en és 2020-ban is az év magyar fallabdázója lett (Fotó: beküldött)

A világranglista 91. helyén álló Farkas idén még két 10 ezer dolláros tornán indul, mindkettőt Csehországban rendezik. Jövő hétvégén Prágában, december közepén pedig Ostravában ragad ütőt.

Az 1997-es születésű Farkas Balázst 2018-ben, 2019-ben és 2020-ban is az év magyar férfi fallabdázójának választották. A címet 1990 óta ítéli oda minden évben a Magyar Fallabda Szövetség. Érdekességképpen: 2018-ban a világranglista 165. helyén állt. A profi fallabdázó legközelebb december elején Prágában vesz részt egy 10 ezer dolláros versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában