AGC Magyar Kupa

2021.10.20. 19:33

Kadet világbajnokot legyőzve szerzett aranyat a tatai vívólány, Kun Anna

A dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a tatai vívótehetség, Kun Anna az AGC Magyar Kupán. A Tatán rendezett megmérettetésen a hazai párbajtőrözők legjobbjai mérték össze tudásukat.

K. D.

A dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a tatai vívótehetség, Kun Anna az AGC Magyar Kupán, ahol a hazai párbajtőrözők legjobbjai mérték össze tudásukat.

Forrás: hunfencing.hu

Fotó: BIZZI TEAM

Népes és erős mezőny gyűlt össze Tatán, a felnőtt korosztály első hazai versenyén. Plásztán Attila, az OMS-Tata elnöke elmondta, hogy Kun Anna egy vereséggel zárta a csoportkört, ezt követően azonban megállíthatatlan volt. Plásztán Attila tanítványa a döntőben 15-12-re győzte le a kadet világbajnok Muhari Esztert. A két bronzérmes Borsody Emma, illetve Dékány Kinga lett.

Kun Anna az utóbbi időszakban kimagasló teljesítmény mutat, az országos bajnoksággal együtt sorozatban a hatodik itthoni válogatóversenyét nyerte meg, ami mindegyik fegyvernemben kiemelkedő teljesítmény, különösen párbajtőrben. Kun Anna a verseny után azt mondta, hogy bár az idei olimpiára nem sikerült kijutnia, a következőn mindenképpen szeretne ott lenni, a hosszú út első állomása pedig jól sikerült. Már készül a novemberi tallinni világkupa-versenyre is.

A férfiak között is több tatai fiatal versenyzett, a legjobb eredményt Keresztes Ádám érte el, aki a legjobb 32 közé jutott a felnőttek között. Partali Csaba tanítványa még kadet korosztályban versenyez, legközelebb Szerbiában vív majd a kadet európai körversenyen.

Kun Anna a dobogó legfelső fokán
Fotó: hunfencing.hu

Plásztán Attila arról is beszélt, hogy ez volt a második AGC Kupa, amelyből szeretnének hagyományt teremteni, és több felnőtt világbajnoki válogató versenynek is otthont adni. A díjakat Gíber Mihály, az AGC HR-igazgatója adta át a versenyzőknek az eredményhirdetésen.

Ahogy a hunfencing.hu írja, igazi időutazásnak számított az idényt nyitó kupaforduló, amelyen a régi, edzőtábori terem pástjai és futófolyosói ismét megteltek. Anna az eredményhirdetés után úgy nyilatkozott, hogy ugyan a tokiói olimpiára nem sikerült kijutnia, de a következőre ki fog.

– Elhatároztam magam, és nagyon örülök annak, hogy a hosszú út első állomása jól sikerült. A fordulóban kicsit punnyadtnak éreztem magam, de aztán egyre jobban ment a vívás. Hogy hányadik hazai versenyemet nyertem meg zsinórban? Nem számoltam, de most a lényeg, hogy jól sikerüljön a novemberi, tallinni Világkupa-verseny, amit már nagyon várok – tette hozzá.

Eredmények:

Női párbajtőr egyéni: 1. Kun Anna (OMS-Tata, edző: Plásztán Attila), 2. Muhari Eszter (Honvéd), 3. Borsody Emma (BVSC) és Dékány Kinga (AVA) ... 25. Büki Lili (OMS-Tata).

Férfi párbajtőr egyéni: 1. Bakos Bálint (Vasas, edző: Halla Péter), 2. Rédli András (Honvéd), 3. Bányai Zsombor (Vasas) és Koch Máté (Vasas)… 28. Keresztes Ádám (OMS-Tata).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában