tehetség

2021.07.27. 20:20

A tatabányai ifjú atléta kapott támogatást a MOL Alapítványtól

Hetvenhét tehetséges fiatal sportolót, összesen 25 millió forint értékben díjazott a MOL Alapítvány idén.

Kemma.hu

Komárom-Esztergom megyéből a tatabányai Árvai Róbert atléta nyerte el a támogatást. A 16 éves Árvai Róbert 9 évesen már a Tatabánya Sport Club Atlétikai Szakosztályánál atletizált. Az akkori edzője fedezte fel, hogy a középtávfutás megy igazán jól neki, ezért került át a mostani edzőjéhez, Reichnach Ferenchez, akinél a mai napig közép- és hosszútávra edz, immáron 5 éve.

Már több országos bajnoki érmet tudhat maga mögött. 2020-ban a fedettpályán és szabadtéren is a serdülő atlétika bajnokságon 1500 méteren 1., míg 3000 méteren 2. helyet szerzett. A serdülő mezei ligában is az első helyen végzett. Célja, hogy a válogatottal kijusson az Ifjúsági Európa Bajnokságra Olaszországba. Szeretne továbbá az idén is jól szerepelni a hazai szabadtéri versenyeken, bajnokságokon és a jövő év elején rendezendő fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon.

Árvai Róbert célja kijutni a válogatottal az ifjúsági Eb-re (Fotó: beküldött)

A Sport 2021 nyertesei között van többek között a magyar gyorsasági motorversenyzésben 2020-ban az év utánpótlás versenyzőjének választott Görbe Soma, a világ legfiatalabb női nemzetközi sakkmestere Gaál Zsóka, a Tokiói Olimpián Magyarországot képviselő Kovács Zsófia tornász, Tóth Lili Anna akadályfutó, Németh Nándor úszó és Özbas Szofi dzsudoka is.

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban azoknak az általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez, versenyzéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában