szorgalom

2021.02.22. 15:28

Tata elismert parasportoló diáklánya rangos díjat kapott (Fotók)

A Magyar Parasport Napja alkalmából adták át a Komárom-Esztergom Megyei Fogyatékkal Élők Sportjáért elismerést Tatabányán, a megyeházán. Az ünnepi eseményen Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke ebből az alkalomból köszöntötte a Tatai Diákotthon kiváló sportolóját, Hegyesi Hajnalkát.

Petrik J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Az eseményen többek között részt vett Horváthy Lóránt, a megyei sportszövetségek szövetségének elnöke, Szabó Ferenc, a fogyatékkal élők sportszövetségének megyei elnöke, Árva János, a Tatai Diákotthon gyógypedagógusa, Hajnalka korábbi testnevelője és Blaschek Csilla, a Tatai Diákotthon vezetője, Hajnalka nevelője.

A közgyűlés elnöke méltatásában kiemelte, hogy fogyatékosnak lenni nem egyenlő azzal, hogy valaki vesztes. Sőt, a parasportolók, így Hajnalka kitartása, elhivatottsága mindenki számára példaértékű.

– De ez az ünnep nemcsak a sportolók napja, hanem a segítőké is, akik ugyanúgy ott állnak az eredmények mögött, mint maguk a versenyzők – jegyezte meg Popovics György.

Hegyesi Hajnalka szorgalmával és a sport iránt érzett alázatával vívta ki mindenki elismerést. Korábban már több alkalommal kiérdemelte Tata város elismerését, illetve a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) országos kitüntető címét. 2017-ben például a FODISZ országos atlétikai diákolimpiáján az ő három aranyérmének is köszönhetően a legeredményesebb megyének járó kupát is elnyerte szűkebb hazánk delegációja. Hajnalka emellett Tata zumba fitness klubjában is rendszeresen sportol, ezért több városi rendezvényen is gyakran szerepel.

További részleteket a 24 Óra február 23-i számában olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában