járvány

2021.02.12. 18:15

Majd' 216 millió rendkívüli támogatást kapott négy megyei sportegyesület

Négy Komárom-Esztergom megyei sportegyesületet segít a kormány a koronavírus-járvány negatív hatásainak enyhítése végett.

Kemma.hu/MTI

Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető igazgatója (balról), Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke és Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Négy megyei sportegyesület összesen csaknem 216 millió forint támogatást kapott a kormánytól a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére. A hírt Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke Tatabányán tartott pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be – írja az MTI.

Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető igazgatója (balról), Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke és Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője (Fotó: Dallos István/24 Óra)

A programban 150 millió forint támogatást kapott a Tatabányai Sport Club, 35 millió forinthoz jutott a Tatai Atlétikai Club, míg a Tatabányai Vízmű SE 25 millióval, az Ippon Judo Tatabánya Sportegyesületet pedig 5,9 millió forinttal segítik.

A SOSZ elnöke elmondta, a Covid-19 okozta világjárvány negatív hatásainak enyhítése érdekében 45 kiemelt vidéki sportegyesület jut összesen több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatáshoz, mely szerződéskötés után február végéig megérkezik az egyesületek számlájára.

Deutsch Tamás kiemelte, az egyesületek a szakmai munkát segítő kiadásaikra – eszközbeszerzésre, munkabérre, sportegészségügyi kiadásokra, versenyeztetésre, edzőtáborokra, valamint létesítménybérlésre – használhatják fel a rendkívüli támogatást március 11. és június 30. között.

Az elnök hozzátette, két és fél hónap alatt 250-300 egyesület helyzetét mérték fel, mielőtt javaslatot tettek a költségvetési források elosztására. Figyelembe vették többek között az egyesületek létszámát, az utánpótlás nagyságát, valamint a tokiói olimpián és paralimpián éremesélyes, kvótás, vagy kvótára jó eséllyel pályázó sportolók foglalkoztatását.

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője elmondta, a most támogatásban részesített tatabányai és tatai sportegyesületekben 2500 igazolt tag sportol, köztük 2000 fiatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában