ünnep

2020.12.24. 16:09

Megkérdeztük sportolóinktól, mi a legnagyobb karácsonyi vágyuk

A szeretet ünnepe alkalmából megyénk sportolói, szakvezetői árulták el, hogy mi lenne számukra a legnagyobb karácsonyi ajándék a feldíszített fa alatt.

Krupánszki Máté

20191117 Tatabánya A Grundfos Tatabánya - ZTR Zaporizhye EHF kupa férfi kézilabda 3. forduló első mérkőzése A képen: Illyés Ferenc (18 - kék mez) Ganchev Oleksii (9 - piros mez) Fotó: Hagymási Bence HB Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Elérkezett az év legjobban várt időszaka, a szeretet ünnepe, amely a meghitt családi együttlétről és az aktív pihenésről szól. Talán ebben az évben még inkább igaz ez, hiszen a koronavírus-járvány felborította az életünk rendes kerékvágását, így sok új dologhoz kellett alkalmazkodnunk. Mit is kívánhatna magának ez ember egy ilyen gyötrelmes év után a feldíszített fája alá karácsonykor? Erről kérdeztük megyénk sportolóit, szakvezetőit, hiszen az ő mindennapjaikat még inkább keretek közé szorította a vírus.

A komáromi Finomító SLK kiváló sportlövője, Bajos Gitta úgy fogalmazott a karácsonyi kívánságát illetően, hogy szeretné, ha a következő év kárpótolná és visszaadná számára mindazt, amit a 2020-as esztendő elvett. Hozzátette, hogy szeretné végre mindennek a pozitív oldalát látni. Hisz abban, hogy mindennek oka van, így azt is szeretné megtudni, hogy az idei történéseknek mik voltak a fő okai.

Gitta reméli, hogy a 2021-es esztendő mindenért kárpótolni fogja (Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport)

P. Nagy László, a tatabányai labdarúgás utánpótlásáért felelős szakmai igazgatója számára a legnagyobb kívánság az lenne, ha karácsonyra teljesen eltűnne a járvány, bár tudja, hogy ez sajnos nem lehetséges. Szeretné, hogy minél kevesebb legyen a beteg és szoruljon vissza egyre inkább a fertőzöttek száma.

– A focinak is nagyon árt ez. Szerencsénk volt, hogy ebben a fél évben engedélyezték, hogy játszunk meccseket és eddzünk, bár nézők nélkül tehettük csupán mindezt. Azt kívánom, hogy tavaszra ez a helyzet szűnjön meg – mondta a legenda.

Legnagyobb vágya, hogy a járvány véget érjen (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

Kun Anna, az OMS-Tata Vívó Sportegyesület nagyszerű párbajtőrözője elmondta, hogy számára megvan a szerető család, boldog párkapcsolat, igaz barátok és minden szerette egészséges. Számára a legnagyobb ajándék az lenne, ha ez még nagyon sokáig így is maradhatna. Sport tekintetében pedig szép sikert kívánt magának.

– Mondjuk egy világbajnoki vagy olimpiai érem, akár ez is szerepelhet a kívánságlistán. Ezt azonban nem elég kívánni, hanem tenni is kell érte, szóval szorgalmasan dolgozom és remélem egyszer teljesülni is fog – bizakodott Anna.

Anna olimpiai éremre vágyik (Fotó: Magyar Vívó Szövetség)

Illyés Ferenc, a Tatabánya és a válogatott legendás kézilabdázója igazán szívhez szóló kívánságot fogalmazott meg, amelyből látszik, hogy számára a szerettei mindenek előtt állnak. Legnagyobb karácsonyi vágya, hogy egészségben, minél több boldog időt tölthessen együtt a családjával.

Az egészség és a család a legfontosabb számára (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

Kiprich József, a Tatabánya legendás labdarúgója elmondta, hogy az ő karácsonyi kívánsága már teljesült is.

– A gyermekeimmel, családi körben töltöm a szentestét. Nagyobb kívánsága és boldogsága nem is lehet az embernek karácsonykor, mint egészségben, a szeretteinkkel ünnepelni – fogalmazott az ikon.

Kiprich József számára a legnagyobb kívánság a családdal tölteni a szentestét (Fotó: Nógrád Megyei Hírlap / Hegedűs Márk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában