méltányos elismerés

2020.10.24. 08:42

Ex Libris Díj: átvette az elismerést az esztergomi Vaslady és a komáromi Versenygép

Az ünnepélyen egy énekesnőt, egy grafikust és öt sportolót díjaznak, köztük két megyei bajnokot is díjaztak emberfeletti teljesítményükért.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Szőnyi Ferenc versenynapló

Ahogy arról beszámoltunk, a járványhelyzet miatt előrehozott ünnepségen, október 23-án adták át a Magyar Művészetért Díjrendszer elismeréseit, az Ex Libris Díjat. A díjat emberfeletti teljesítményeikért az esztergomi ultrafutó, Maráz Zsuzsanna és a komáromi triatlonista, Szőnyi Ferenc is kiérdemelte.

Szőnyi Ferenc Facebook-oldalán közölt fotókat a díjátadó után, amelyen a díjazottak egy része szerepel. Mint posztjában írja: „Mi, a futók. Köszönjük az elismerést: Gubcsi Lajos. Rendületlenül, október 23.”

Ex Libris Díjat kapott Maráz Zsuzsanna (balról a második) és Szőnyi Ferenc (balról a harmadik) is (Fotó: Facebook/Szőnyi Ferenc versenynapló)

Maráz Zsuzsanna nevével az elmúlt hetekben rengeteg helyen találkozhattak olvasóink, ugyanis ő nyerte meg női egyéniben az idei NN Ultrabalatont, aminek távja nem rövidebb mint 222 kilométer a Balaton körül. Zsuzsanna eddig ahányszor elindult, annyiszor győzött a festői környezetben megrendezett versenyen, négy győzelmével páratlan sorozatot felállítva. A Kemma.hu-nak adott interjúban pedig azt is elárulta, hogy jövőre újra megméretné magát.

Szőnyi Ferenc neve szintén fogalom a sportkörökben, főleg ha extrém kihívásokról van szó. Az 56 éves „komáromi vasember” , vagy másik becenevén a „Versenygép” ugyanis olyan emberfeletti erőpróbákon vett már részt, mint a Himalájában megrendezett 480 kilométer hosszú Hell Ultra Running, amit a világon elsőként teljesített kétszer, és ahol sikerült világcsúcsot felállítania. De az ultratriatlonista indult már tízszeres, sőt húszszoros iron man versenyeken is, utóbbin Mexikóban két alkalommal, ami megint csak világrekord.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában