kézilabda

2020.08.06. 06:57

Meglepetésgyőzelmet aratott a Tatabánya Veszprémben

33-31-es meglepetésgyőzelmet aratott a Grundfos Tatabánya KC a Telekom Veszprém ellen az augusztus 5-i felkészülési meccsen.

Kemma.hu

33-31-es meglepetésgyőzelmet aratott a Grundfos Tatabánya KC a Telekom Veszprém ellen az augusztus 5-i felkészülési meccsen.

Forrás: Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly

A Veszprém első felkészülési meccséről a Tatabánya távozhatott elégedetten, ugyanis a kék-fehérek igazi meglepetésgyőzelmet arattak. Ahogy a veol.hu felidézi, a két csapat márciusban játszott utoljára, de a bakonyiak akkor 33-26-ra nyertek a bajnokságban. Most más képet mutatott a két gárda játéka.

Ahogy a Tatabánya " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán írják, az első félidőben végig a kezükben tartották a találkozót, a feltűnően keményen védekező hazaiakkal szemben. Ahogy a Veszprém beszámolójában felidézik, az első három gólt a Bányász szerezte szép átlövésekből, míg az első hazai gólt Maqueda szerezte. Álmosan kezdett a Veszprém, el is léptek a vendégek 5-1-re, ráadásul Davis mester kénytelen volt időt kérni a sok elszórt labda miatt a 10. percben, amikor 4-8 volt már az állás.

A Veszprém a szünet után sem talált fogást a kék-fehéreken, a masszív védekezés és pontos, hatékony támadás-befejezés hatásosnak bizonyult. A második félidő derekán a 24-19-es tatabányai vezetés – a meccs folyamán először – elolvadt, sőt, egy ponttal fordítani is tudott (26-25-re) a bakonyi gárda, ám végül a Matics-legénység rendezte sorait, és biztosan nyert. A játékosok, mint fogalmaztak, mind átlag feletti teljesítményt nyújtottak, de Wyszomirski, Konecny és Sipos játék külön is említést érdemel.

A zárt kapuk mögött rendezett mérkőzést követően David Davis, a tavalyi bajnok veszprémiek vezetőedzője elégedetlenségének adott hangot. Mint mondta, teljesen más csapatot látott az edzéseken és este a pályán.

– Lelketlen játék volt, egyáltalán nem hasonlított arra, amit a három hete folyó közös munka során tapasztalt – közölte, majd hozzátette: meglátszott a meccsen, hogy több hónap kihagyás után az első mérkőzést játszotta a csapat. A csapat honlapján még keserűbbek a szavai:

„A lehető legnagyobb rémálmom vált valóra. Nem játszhatunk így, a csapat pályán sem volt. Ellenfelünk szombaton is meccset játszott, fáradtak voltak, mégis többet futottak, mint mi, jobb volt a hozzáállásuk, és nagyobb az ambíciójuk.”

Úgy vélte, a játékosok kondíciójával nincs probléma, mindenki jó formában van, elégedett az edzéseken mutatott munkával, és az újonnan csatlakozott öt kézilabdázó, Corrales, Maqueda, Shishkarev, Markussen és Ligetvári beépítése is jól halad.

A Tatabánya vezetőedzője, Vladan Matic úgy fogalmazott: a veszprémiek ellen többet kapott csapatától, mint amit várt. A győzelem azt mutatja, hogy csapatának van ereje, és a Tatabánya kézilabdázói győztes típusok, mondta, hozzátéve, látszik, hogy a négy hónap szünet után labdaéhesek a játékosok, az edzéseken is 150 százalékon végzik a munkát, és mindhárom eddigi felkészülési meccsüket megnyerték. Facebook-oldalukon Matics mester még annyit hozzátett:

„Meglepően jó formában vagyunk. Remélem, nem túl korán. De most is jól és jó tempóban kézilabdáztunk. Nincs megállás, dolgozunk tovább.”

A férfi kézilabda NB I 2020/2021-es idénye szeptember 6-án kezdődik. Az előző szezon a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt, és a szövetség döntése értelmében nem hirdettek bajnokot, kiesők és feljutók sem voltak.

Veszprém – Grundfos Tatabánya KC 31-33 (15-17)

Veszprém Aréna, zárt kapu.

Tatabánya: Wyszomirski 1 – Sunajko 2, Zdolik 1, Juhász Á. 3, Debreczeni 2, Ancsin 5, Hornyák P. Csere: Konecny (kapus), Sipos A. 5, Molnár B. 1, Bálint B. 3, Nemes R. 3, Hornyák B. 1, Ilyés, Balogh Zs. 3, Győri M. 3. Edző: Matics Vladan

Kiállítások: 10, illetve 12 perc.

Hétméteresek: 6/4, illetve 4/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában