megmérettetés

2020.02.09. 08:38

Sikeresen szerepeltek az országos bajnokságon a Geotech ifjú atlétái

Négy éremmel tértek haza a tatabányai klub ifjú tehetségek a budapesti fedett pályás országos bajnokságról.

Petrik J.

Az atlétapalánták szép eredményekkel térhettek haza

Forrás: beküldött

Február első hétvégéjén a tízezer férőhelyes fővárosi BOK Csarnok adott otthont a 13 éves, újonc korosztályú atléták fedett pályás országos bajnokságának. A Tatabányai SC Geotech szakvezetői és sportolói nagy reményekkel készülődött erre a megmérettetésre, mivel a 2019-es versenyszezont kiváló eredményekkel zárták a fiatalok ebben a korcsoportban. A tatabányai atlétapalánták hozták is az eredményeket, beteljesítve ezzel az előzetes várakozásokat. A kiválóan teljesítő tatabányai fiatalokat Reichnach Ferenc, Kovács Eszter és Salamon Zoltán edzők készítették fel.

Az atlétapalánták szép eredményekkel térhettek haza (Fotó: beküldött)

A rangos viadalon ugyanis – színvonalas versenyzéssel – három bajnoki címet, egy ezüst­érmet és egy negyedik helyezést szereztek. A tatabányai delegáció legeredményesebb versenyzője Mayer Zsombor lett, aki mindkét középtávfutó számban, illetve távon, 600 és 2000 méteren is magabiztos versenyzéssel győzve magyar bajnoki címet szerzett.

Mayer Zsombor és edzője, Reichnach Ferenc (Fotó: beküldött)

Az atlétikai szakosztály üdvöskéi közül Boczonádi Bora is kiválóan teljesített. Bora, esélyeshez méltóan, begyűjtötte az ötösugrás bajnoki aranyérmét, míg 300 méteres síkfutásban, óriási küzdelem után, a dobogó második fokára állhatott.

A negyedik bajnoki aranyérem a szintén síkfutó Beke Dávid nyakába került, aki 300 méteren magabiztosan, már-már nagy fölénnyel utasította maga mögé ellenfeleit. Dávid ezt követően a 60 méteres sprintszámban is remekül futott, így egy negyedik helyezéssel zárta magyar bajnoki szereplését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában