beruházás

2020.02.24. 06:56

92 millió forintból újul meg az esztergomi birkózók edzőterme

Az EBSE 80 millió forintot nyert a kormányzat által kiírt sportterem fejlesztési pályázaton, amely hozzájárul ahhoz, hogy megújult környezetben edzhessenek.

P. O. Z.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Az Esztergomi Birkózó Sport Egyesület (EBSE) 92 milliós fejlesztési projektbe fogott, melynek most az esztergomi képviselő-testület is zöld utat adott. A birkózók a Kertvárosban lévő edzőtermük felújítását tervezik megoldani egy jelentős pályázati forrással. A rekonstrukcióra azért van szükség, mert az önkormányzattól bérelt, Arany János iskola színházterme mára meglehetősen rossz állapotba került, ahol edzéseiket tartják.

A száz tagot számláló EBSE 80 millió forintot nyert a kormányzat által kiírt sportterem fejlesztési pályázaton, a fennmaradó részt, 12 millió forintot az egyesület teszi hozzá. Az ingatlanrészről szóló előterjesztést a képviselő-testület elfogadta, így az EBSE pályázati forrás felhasználásával felújítathatja az edzőtermet.

A Birokra magyar! programban is részt vevő egyesület ezzel az esztergomi és térségi települések, így Tokod, Tát, Nagysáp, Pilismarót általános iskolás korú birkózó gyerekeinek szándékozik biztosítani korszerű edzőhelyet. A felújítás befejezéséig a birkózók a városi sportcsarnokban és a kertvárosi iskola és a Babits iskola tornatermében edzhetnek.

Az egyesület 2009-ben kapott újra szárnyra, amikor Lévai Zoltán lett az EBSE elnöke, vezetése alatt magyar-, diák­olimpiai-, Európa-bajnoki címeket és világbajnoki érmeket szereztek sportolóik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában