röplabda

2020.01.08. 16:48

Sima győzelem az évnyitón, második helyen áll a TRSE

A Haladás elleni győzelemmel kezdték az új esztendőt a tatabányai női röplabdázók, akik a tabella második helyéről várják a következő fordulót.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

A tatabányai női röplabdacsapat is megkezdte bajnoki szereplését az újesztendőben, mégpedig a tabellán három hellyel és öt ponttal hátrébb álló szombathelyi alakulat ellen. Az első játszmában Horváth Evelin nyitásainak köszönhetően elhúzott a házigazda és simán meg is nyerte a szettet.

A másodikban már keményebb ellenfélnek bizonyultak a szombathelyi lányok, de jó mezőnymunkával, megfelelően kivitelezett támadásokkal és Kocsis Krisztina nyitásaival ismét sikerült nyerni. A harmadik szettben Nagy Andrea sérülés miatt nem tudott pályára lépni, helyette a csapat egyik univerzális játékosa, Szövérdffy Beáta remekül helytállt centerposzton is.

Ez a játszma volt egyébként a legszorosabb, de mivel ezt is a TRSE nyerte, kereken egyórányi játékot követően háromszettes győzelmet aratott. Ezzel a sikerrel egyébként a tatabányai csapat újra feljött a második helyre. Az egyesület háza táján közben zajlanak az események: a Magyar Röplabda Szövetség a továbbiakban nem engedélyezi a csapat számára a játékot a Sárberki Általános Iskola tornatermében, így új helyszín után kell nézni, a vezetőség keresi a megoldást.

A TRSE legközelebb vasárnap, 18 órakor lép pályára a TFSE vendégeként, majd február 1-én 15 órától a nagy rivális Kaposvárt fogadja – immár új helyszínen. De nemcsak új helyszínen, hanem új edzővel is, hiszen a felnőttcsapatot már a következő mérkőzésén az új vezetőedző, Torma Péter irányítja majd. Mészáros Péter nyári távozása után a felnőttcsapat irányítását ideiglenes jelleggel az utánpótlás vezetőedzője, Bódis Attila vette át a megfelelő utód megtalálásáig. Hosszas és rendkívül körültekintő keresés után érkezik Tatabányára a korábbi élvonalbeli (Kecskemét, Pénzügyőr, Szeged) játékos, aki korábban az első osztályú Budaörs másodedzőjeként is dolgozott.

Röplabda, U21-NB II., női, Nyugat „B” csoport, 12. forduló

TRSE–Haladás VSE/SI 3-0 (14, 19, 21)

Tatabánya, 30 néző, vezette: Szabó P., Péterfy J. I.

TRSE: Anderla, Mateli, Szövérdffy, Kovács, Szmrtyka R., Csóka, Kocsis, Bácskai, Horváth, Ferenczi, Nagy A., Szalai, Nagy Zs. (libero), Szmrtyka S. (libero). Vezetőedző: Bódis Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában