Kajak-kenu

2024.05.14. 17:55

Csikós Zsóka negyedik lett 5000 méteren

Hat első, három második és hat harmadik hellyel zártak a magyar evezősök a szegedi kajak-kenu világkupán. A múlt héten ez és az olimpiai pótkvalifikációért folyó küzdelmek jelentették az izgalmakat.

Pöltl Zoltán

Az esztergomi kötődésű, jelenleg szolnoki klubnál versenyző Csikós Zsóka négyesben és párosban is evezett a fent említett megmérettetéseken. Az olimpiai pótkvalifikáció sajnos nem sikerült, a Csikós Zsóka, Kőhalmi Emese kajak kettes hatodik helyen végzett a múlt héten a szerdai 500 méteres döntőben a kajak-kenusok szegedi európai olimpiai pótkvalifikációs versenyén, ezzel lemaradt a két kvótáról. 

Csikós Zsóka büszkén mutatja a helyezését
Csikós Zsóka büszkén mutatja a helyezését
Fotó: Szigetváry Zsolt

A hét második felében Csikós Zsóka szerepelt a szegedi kajak-kenu világkupán is, ahol a kajak négyes elő- és középfutamában után végül kilencedik helyet ért el a vele egy hajóban evező Kiskó Rékával, Rugonfalvi-Kiss Jankával, Kőhalmi Emesével. Szombaton Kőhalmi Emesével együtt a kajak kettesben K-2 500 méteren B-döntőben negyedik lett. A világkupa hosszútávú versenyén pedig, az 5000 méteres távon Csikós a negyedik lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában