kosárlabda

2020.01.13. 08:05

Ezúttal nem fogyott el az előny, győzött a Lions

Az OSE Lions elsősorban a második negyedben nyújtott remek játékának köszönhetően győzelemmel távozott Debrecenből.

Kun Attila

Forrás: beküldött

Fotó: Karacsony Tamas

A két középcsapat debreceni összecsapását az OSE kezdte jobban, de a vendéglátó hamar átvette a vezetést. A negyed közepétől fej fej mellett haladtak a küzdő felek, három pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. Jobbára a Lions vezetett, ahogy az első játékrész végén is.

A második negyed eleje is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, aztán robbantott az Oroszlány: védekezésben és támadásban is remekeltek Sebastjan Krasovec tanítványai, akik egy 23-4-es rohammal állva hagyták a házigazdát és 20 pontos előnnyel mehettek a nagyszünetre. A fordulás után érezhetően motiváltabbá vált a DEAC játéka. A hazaiak védekezése összeállt és elsősorban sikeres tripláinak köszönhetően fokozatosan dolgozta le hátrányát a vendéglátó. Az oroszlányiak előnyéből nyolc pont maradt, ami „meleg” zárónegyedet sejtetett.

A hazai csapat már öt pontra is megközelítette az oroszlányiakat, de míg az előző, Körmend elleni bajnokin végül nem sikerült megtartani az előnyt, addig most a ­meccs végén remeklő Rizvics vezérletével sikerült kiharcolni a győzelmet. Az OSE hét győzelemmel és nyolc vereséggel a nyolcadik helyen áll a bajnoki tabellán.

Sebastjan Krasovec: – Veszítenivaló nélkül léphettünk pályára egy kiváló csapat otthonában. Szerettük volna limitálni a debreceniek dobásait, ami az első félidőben remekül működött, így masszív előnyt építettünk ki. A fordulás után a hazaiak közelebb tudtak lépni, de sikerült megtartanunk a kellő távolságot és értékes győzelmet arattunk.

Kosárlabda, NB I. A., férfi, 15. forduló

DEAC–OSE Lions 71-87 (19-21, 11-29, 24-12, 17-25)

Debrecen, 1200 néző, vezette: Cziffra Cs. Zs., Frányó P., Nyilas I.

OSE Lions: Washington 13/3, Abell 17/3, Mohácsi 5/3, Bozsovics 15, Hayes 8. Csere: Rizvics 21/12, Garamvölgyi 5/3, Anda 3, Illés, Demeter, Zsíros, Kucsora. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Az eredmény alakulása: 7. perc: 16-15, 16. p.: 26-34, 25. p.: 38-52, 34. p.: 61-66.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elkészítette a Magyar Kupa nyolcas döntőjének sorsolását. Az április 2. és 4. között, a debreceni Főnix Csarnokban esedékes finálé első napján a negyeddöntőket, a másodikon az elődöntőket, a harmadikon pedig a bronzmeccset és a döntőt rendezik. Az OSE Lions ellenfele az Atomerőmű SE lesz, a mérkőzés április 2-án, 18 órakor kezdődik. Az OSE–Atomerőmű mérkőzés győztese a Kecskemét–Körmend találkozó nyertesével találkozik a legjobb négy között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában