mesterlövész

2019.11.08. 17:12

A világ legjobbjai közé lőtte magát a tatabányai íjásztehetség, Varga Dávid

A fiatal tatabányai sportoló újabb sikeres esztendőt tudhat maga mögött, amelynek legnagyobb sikere a junior világbajnokságon a legjobb tizenhat közé jutás.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

Varga Dávid még tavaly három versenyen is meglőtte a kiküldetési szintet, így sikeresen pályázott az idei válogatott kerettagságra. A magyar junior pályaíjász válogatott tagjaként az első külföldi megmérettetése a világkupa franciaországi fordulója volt.

– A Nimes-ben rendezett versenyen 63-an vettünk részt, a 16-os döntőbe jutásért szétlövéssel veszítettem olasz riválisom ellen, így végül a 29. helyen végeztem. Ezt követően nagy megtiszteltetés ért, hiszen egyedüli íjászként sikeresen pályáztam a MOL Tehetségtámogató Program 2019 sport kategóriájában.

Dávidnak azonban nemcsak a pályán, hanem az iskolában is helyt kellett állnia, hiszen az érettségi vizsga várt rá.

– Az érettségire való felkészülés miatt kevesebb versenyen tudtam részt venni, de a közelebbi viadalokon elindultam. Szerbiában és Szlovéniában is az első helyen végeztem.

A tatabányai sportoló számára az esztendő utolsó, egyben legrangosabb versenye a Spanyolországban rendezett junior világbajnokság volt, ahol Varga Dávid bejutott a legjobb 16 közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában