Helyi sport

2019.09.14. 07:58

„Sötét ló” otthonában kezdenek a tatai kézisek

Élvonalbeli és másodosztályú csapataink minden sportágban megkezdik bajnoki küzdelmeiket a hétvégén.

Várvizi Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Lassan mindegyik élvonalbeli, illetve másodosztályú csapatunk megkezdi a bajnoki küzdelmeket, ezen a hétvégén a tatai női asztaliteniszezők és férfi kézilabdázók, valamint a dorogi kézis hölgyek is lejátsszák első meccsüket, illetve előbbiek első meccseiket.

Asztalitenisz, Extraliga, női, 1. forduló

A Tatai AC női csapata újoncként vág neki a legmagasabb osztály küzdelmeinek, ahol kilenc csapat verseng egymással. A bajnokságot tornarendszerben bonyolítják le, így a tataiak a hétvégén mindjárt három mérkőzésüket is letudják a fővárosban egy négyes minitorna keretein belül. Ellenfeleik sorrendben a Kecskeméti Spartacus és KT. (szombat, 11 óra), a Budapesti ERDÉRT SE (szombat, 16 óra) és a Statisztika PSC I. (vasárnap, 10 óra) lesznek. – Rendkívül erős a mezőny, így újoncként a bennmaradás kiharcolása a célunk. Az ERDÉRT évek óta tagja az élvonalbeli bajnokság legjobb négy csapatának, a Kecskemétnek szerb idegenlégiósa is van, míg a Statisztika keretében utánpótlás-válogatott játékosokat találhatunk – tudtuk meg Lukács Csabától, a tataiak szakosztályvezetőjétől.

Teke Szuperliga, női, 3. forduló

A tatabányai női tekéseink a fővárosban játszanak szombaton délelőtt 10 órakor. A közlekedésiek hatsávos pályáján rendezik a találkozót, amelyen pontot, pontokat szeretne szerezni a vendég kék-fehér együttes. Ez azonban nem lesz egyszerű, mivel a TSC ismét kénytelen nélkülözni Némethné Katona Beátát és Szabó-Suhai Évát. Igaz, a második játéknapon az őket helyettesítő Balla Ildikó, illetve Csorba Csilla a bajnoki ezüstérmes Rákoshegy I. otthonában is derekasan helytállt. Amennyiben a tatabányaiaknak sikerülne megismételniük az előző fordulóban produkált játékukat, jó eséllyel pályázhatnak a győzelemre.

Kézilabda NB I., férfi, 3. forduló

A kék tigriseink a fradihoz látogatnak szombaton délután 6 órakor. A Ferencváros két forduló után négy ponttal áll a tabellán. Ez is mutatja, korántsem lesz egyszerű dolga a fővárosban Matics mester tanítványainak. A vendégek már a veszprémi találkozón igyekeztek olyan dolgokat gyakorolni, amelyeknek a zöld-fehérek ellen is hasznát veszik. Matics Vladan, a kék tigrisek szakvezetője elmondta, nagyon nehéz meccs vár csapatára, de ha koncentráltan vezetik akcióikat és fegyelmezetten védekeznek, akkor meglehet a két pont. Az összecsapáson Bócz László és Wiedemann Viktor játékvezetők fújják majd a sípot.

NB I. B., női, Nyugati csoport, 1. forduló

A dorogi kézis lányok Kozármislenybe utaznak, hogy értékes pontokat szerezzenek szombaton délután 6 órakor. A dorogi csapat az előző szezonban újoncként harcolta ki a bennmaradást a másodosztály Nyugati csoportjában. Ellenfele most az a Kozármisleny lesz, amely az előző szezonban ugyanitt a harmadik helyezést szerezte meg. Bár a dorogiak felkészülése jól sikerült és a keret is erősödött, Baranya megyében várhatóan nehéz mérkőzés vár Bona Gergő tanítványaira.

NB I. B., férfi, Nyugati csoport, 1. forduló

Megkezdődik a bajnokság a TAC számára, méghozzá a Telekom Veszprém ificsapatának otthonában szombaton 11 órakor. A Magyar Kupa ellenben sajnos már le is zárult a Sibalin-legénységnek, ugyanis az első fordulóban 34-25-re kikaptak a Győr otthonában, míg a Ligakupa A-csoportjában – ugyancsak a győriek ellen – egy 29-28-as hazai győzelem és egy 30-24-es idegenbeli vereség a mérleg.

– Jól sikerült a felkészülésünk, és félig-meddig a kupatalálkozó is azt szolgálta, hogy minél jobban összeálljunk a bajnoki rajtra – magyarázta Radnai Nándor technikai vezető. Mint mondta, szerencsére senki nem sérült meg a mérkőzésen, egyedül a már hosszabb ideje maródi Bagi Gergőre nem számíthat a szakmai stáb.

Radnai Nándor hozzátette: a „kis” Veszprém, mint minden egyes U21-es gárda, igazi sötét lónak számít, ám mivel ezek az együttesek folyamatosan fejlődnek, tavasszal várhatóan még jobbak lesznek. A technikai vezető azzal zárta szavait: győzni mennek Veszprémbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában