megyei foci

2019.07.25. 12:30

Nem csak a csapatok, a játékvezetők száma is nő a következő szezonra

Sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a következő idényben több egyesület száll harcba a bajnoki címekért és a csapatok támogatottsága is nő.

H. I.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom megyei igazgatósága a hamarosan rajtoló futballszezon apropóján. Az elmúlt években megszokottal szemben már augusztus elején útjára indul a labda. Dr. Kancz Csaba, az igazgatóság társadalmi elnöke elárulta, hogy mintegy 180 millió forint áramlik a megyénkbe, amelyből a megyei labdarúgócsapatok fejlődhetnek.

Többek között élőfüves pályára, felújításra, labdafogóhálók építésére használható fel ez az összeg, így az eddig is fejlődésben lévő infrastruktúra tovább épülhet. Beszédében az elnök hangsúlyozta, hogy az előző évből is „hozott” a megye még további százmillió forintot, azaz az akkor megítélt fejlesztések még nem lettek készen, így pedig igen nagy összeg áll rendelkezésre a megyei csapatok számára. Ezen kívül további támogatásokkal is gazdagodnak a sportegyesületek, hiszen a működési költségekben is segítséget kapnak a tao által.

Khéner László, a megyei igazgató elmondta, hogy ebben a szezonban a megyei első osztály 13 csapattal indul el. Ez egy országos jelenség, több, nálunk jóval nagyobb megyében sincs meg a 16 egyesület az első vonalban, hangsúlyozta. Mindezek mellett a felnőttcsapatok száma nőtt, hiszen újra lesz csapat Táton, Várgesztesen és Bársonyoson is, viszont Lábatlan nem indít felnőtt alakulatot. Kiderült az is, hogy a játékvezetők száma tovább nőtt – ám még mindig hiány van belőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában