küzdősport

2019.07.04. 11:55

Érmekkel megpakolva tértek haza a leányvári cselgáncsozók Svájcból

A Leányvár SE dzsúdósai a közelmúltban a svájci Baar­ban léptek tatamira nemzetközi versenyen, emellett a Zalaegerszegen rendezett Diákolimpián is megmérettették magukat. Mindkét viadalon sikeresen szerepeltek a megyei egyesület versenyzői.

Kun Attila

A leányvári küldöttség idén a vándorkupát is vitte

Forrás: beküldött

A Leányvár SE dzsúdósai a közelmúltban a svájci Baarban versenyeztek, ahol a 20. alkalommal megrendezett Winner-Judo Kupán vettek részt. A kiválóan megrendezett verseny szervezője Gombár László, a helyi JS Fuji-San Baar vezetője volt. A megmérettetésen öt ország 41 csapata vett részt, a Leányvár SE az egyesített csapatverseny harmadik helyét szerezte meg a svájci Judo Club Morgens és a házigazda JS Fuji-San Baar mögött. Mivel a leányváriak az elmúlt két évtizedben tizenkét alkalommal nyerték meg a csapatversenyt, a harmadik helyezettnek járó serleg mellett az esemény vándorkupáját is hazavihették.

Három helyezés Zalaegerszegről

A leányváriak a svájci viadal mellett még egy rangos versenyen vettek részt a közelmúltban, mégpedig a diák „A” és „B” korosztályú Diákolimpia Zalaegerszegen rendezett országos döntőjében. A Leányvár SE három sportolója ért el helyezést Zalában, mindhárman a diák „A” kategóriában, a lányok között indultak. Csizmadia Szilvia, a Leányvári Általános Iskola tanulója harmadik lett a 32 kg-osok között, Veres Nikolett, a Piliscsévi Általános Iskola diákja ugyancsak bronzérmet nyert az 56 kg-osok mezőnyében, míg Legény Glória, az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium diákja az ötödik helyen végzett 45 kg-ban. A leányváriak tehát két bronzéremmel és egy ötödik helyezéssel zárták a rangos viadalt. Szervezők és felkészítők: Pfluger Antalné, Faragó Norbert, Legény Krisztián, Vezér Teofil és Pfluger Antal.

A legjobban Tandi Rebeka teljesített a Leányvár SE versenyzői közül, aki az U11-es korosztályban győzött, az U13-asoknál pedig második lett a 40 kg-osok között.

Szintén két érmet nyert Csizmadia Szilvia, Veres Nikolett és Szlovák Mihály. Szilvia az U13-asok között második, az U15-ösöknél pedig harmadik lett 33 kg-ban, Nikolett az U13-asoknál +45 kg-ban lett második, az U15-ösöknél pedig 57 kg-ban harmadik, míg Mihály az U15-ösöknél +60, az U18-asoknál pedig +81 kg-ban lett egyaránt harmadik. Rajtuk kívül kiválóan teljesített Veres Attila is, aki a legjobbnak bizonyult 73 kg-ban az U18-as korosztályban.

Második helyezést szerzett Mészáros Sarolta (U13, 40 kg) és Kótai Barnabás (U18, +81 kg), harmadik lett Hertlik Máté (U18, 55 kg), Izsa Benedek (U11, 40 kg), Kara Dominik (U13, 45 kg) és Uzsoki Noel (U13, +40 kg). Farkas Ádám (U15, +60 kg és U18, 73 kg) két ötödik, Madarász Hunor (U13, 40 kg és U15, 40 kg) egy ötödik és egy hetedik, Mészáros Kende (U15, +60 kg és U18, 73 kg) két hetedik helyet szerzett.

A leányváriak tehát 14 versenyzőt indítottak Svájcban, akik összesen 15 érmet (két arany, öt ezüst és nyolc bronz), valamint további három ötödik és hetedik helyezést értek el. Az egyesület képviseletében Tandi Alexa, Veres Kinga és Veres Attila kiválóan működött közre bíróként.

A leányvári küldöttség idén a vándorkupát is vitte (Fotó: beküldött)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában