kosárlabda

2019.05.19. 17:37

Parádés játékkal egy győzelemre van a bajnoki címtől az OSE

Az OSE Lions magabiztos győzelmet aratott a másodosztályú férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének első, veszprémi mérkőzésén. Így hazai pályán a bajnoki címet is megszerezheti.

Kun Attila

Abell a pályán

Forrás: beküldött

 

A bajnoki döntő első összecsapására 150 jegyet biztosított a helyi rendezőség az OSE Lions szurkolóinak, ami röpke fél óra után el is fogyott. Ezek után semmi meglepő nem volt abban, hogy a vendégszektor dugig megtelt a kezdő sípszóra. Telt ház előtt, bajnoki döntőhöz méltó hangulatban kezdődött a finálé első felvonása és az első negyed játéka is ennek megfelelően alakult. Hatalmas csata dúlt a pályán, minden labdáért szinte élet-halál harcot vívtak a játékosok. Felváltva vezetett a két csapat, az oroszlányiaknál eleinte Mohácsi Máté és a korábban éppen Veszprémben játszó Hegedűs Gergely tolták a csapat szekerét, később a többiek is felnőttek melléjük.

Remy Abell a pályán ismét remekelt (Fotó: beküldött)

A második játékrészben repülőrajtot vett az OSE, a hazaiak több mint három perc után tudtak először a gyűrűbe találni. A remekül játszó Lions fokozatosan növelte előnyét, a veszprémiekben az egyébként ugyancsak jó teljesítményt nyújtó, ex-oroszlányi Madár András tartotta a lelket. A nagyszünetre kilenc pontos előnnyel mehetett az Lions. Arra a nagyszünetre, ahol nemhogy egy másodosztályú, de még egy megyei szintű bajnokin is méltatlan körülmények fogadták az oroszlányi szimpatizánsokat. A vendégszurkolókat egy, a csarnok melletti betonkaréjba terelték, ahol még a legégetőbb szükségleteiket sem végezhették el. Kivéve azokat, akik a szigorú rendfenntartó erőkkel szót tudtak érteni és eljutottak a legközelebbi bokorig...

A harmadik negyedben továbbra is extázisban játszott az OSE és a remeklő Remy Abell, valamint a fonalat elkapó Illés Máté vezetésével tovább növelte előnyét. A záró felvonásban a hazaiak mindent megpróbáltak, egész pályás letámadásuk többször is zavarba hozta az oroszlányiakat, akik több labdát is elveszítettek támadásban. De miután a hazaiak sem játszottak pontosan, csak egy ponttal tudták csökkenteni a különbséget a mérkőzés végére. A meglepően sima és magabiztos győzelem után az egész mérkőzésen parádésan szurkoló oroszlányi tábor megvárta és kellőképpen megünnepelte övéit a csapatbusznál. A tábor már bizonyította, hogy A-csoportos, szerdán a csapat is megteheti ugyanezt... A találkozó 19 órakor kezdődik a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban. A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az OSE Lions javára.

Sebastjan Krasovec: – Úgy vélem, hogy egyik társaság sem érdemtelenül lett döntős. Ezúttal mi voltunk a meggyőzőbbek, talán jobban felké-szültünk az alapszakaszban domináló veszprémiekből, mint ők belőlünk. Ma rendkívül határozottan védekeztünk, jó hozzáállásról tettünk tanúbizonyságot, támadásban pedig pontosabbak voltunk. A hosszabb kispadunk is nekünk kedvezett. Szerdán ennél is jobbak óhajtunk lenni, mert aki azt hiszi, hogy a döntő ezennel véget ért, az nagyot téved. Biztosan minden labdáért hatalmas csata lesz, de ezzel együtt szeretnénk lezárni az A-csoportba jutás kérdését.

Kosárlabda, NB I. B., Piros csoport, férfi, döntő, 1. mérkőzés

PE Veszprém–OSE Lions 68-84 (19-20, 15-23, 15-23, 19-18)

Veszprém, 900 néző, vezette: Cziffra Cs., Ádám J., Tóth C.

OSE Lions: Illés 14/6, Abell 26/6, Hegedűs 7/3, Mohácsi 14/6, Nshimba. Csere: Zsíros 3/3, Kucsora 6, Bán 2, Kiss 4, Sömenek 6, Anda 2, Burai. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 11-7, 15. perc: 23-29, 27. perc: 46-61, 36. perc: 64-81.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában