8 arany, ezüst és bronz

2019.05.28. 18:50

Nyolcat hoztak mindenből a tatai kajakosok: 24 érem a maratoni bajnokságról

Jól szerepeltek a tatai kajak-kenusok a győri maratoni viadalon. Összességében huszonnégy éremmel tértek haza a Mosoni-Dunáról az Öreg-tó partjára. Minden színű éremből nyolcat-nyolcat gyűjtöttek, sőt, még pontszerző helyezésből is.

Petrik József

Győrben rendezték meg a maratoni országos bajnokságot, amelyen a Tatai Hódy Sportegyesület versenyzői is rajthoz álltak. Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, a záporok elkerülték a verseny helyszínét, és a Mosoni-Duna vízállása is megfelelő volt.

A maratoni versenyeken azok szerepelhetnek igazán sikeresen, akik jól rajtolnak, bírják az élmezőny úgynevezett utazó tempóját, jól helyezkednek, szerencsésen jönnek ki a bójafordulókból és az előre nem látható ütközésekből. Ennek megfelelően az utánpótlás-korosztályokban több tatai egység is kimagaslóan szerepelt. A népes mezőnyökben egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a Hódy SE sportolói. Az érmesek mellett még nyolc egységük végzett pontszerző helyen.

Az egyetemista-szabadidős és a 35 év feletti masters korosztályokban is meglett az eredménye a kitartó munkának. Itt már nem indultak olyan sokan egy-egy korcsoportban, de a „lapátosok” elszántsága és lelkesedése ezeken a futamokon is példamutató volt. Az idősebbek hét arany-, hét ezüst- és hat bronzéremmel zárták a maratonbajnokságot. A tatai kajak-kenusok felkészítéséből Hopka Ágnes, Czina László, Herendi László és Kun Tamás edzők vették ki a részüket.

Az utánpótlás kategória tatai dobogósai: MK-1 (minikajak), 10 km: 1. Hidvégi Zalán; K-1, serdülő, 15 km: 2. Almási Lili; K-1 ifjúsági, 21 km: 3. Mikó Áron; kölyök 10 km: 3. Wittmer Kitti. Pontszerző helyen végzett az utánpótlás-korosztályokban még Zahora Fruzsina Csinszka, Gábor Luca, Flaskár Emma, Imeli Dóra, Gábor Tímea, Kővári Bence, Ferenci Baján, Horváth Szilárd, Csorba Júlia Magdolna, Bublovics István, Faggyas Zsófia, Horváth Mátyás és Hermann Levente.

Első helyezettek az egyetemista-szabadidős és a 35 év feletti masters korosztályokban: Winkler Máté, Nagy Gábor, Czina László, Csabai Ágota, Apagyi Róbert, Cserjés Károly, Herendi Ágnes, Horváth Ilona, Kun Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában