vízilabda

2019.03.11. 17:45

Ötödször nyert zsinórban a vízműves együttes

A TVSE férficsapata vasi ellenfelét győzte le idegenben, eközben a fiatal tatabányai női gárda derekasan küzdött a jóval erősebb fővárosi zöld-fehérek ellen.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleinter Ingrid

A vendégek gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, és meg is léptek a házigazdáktól. Aztán, amikor már 7-2-re vezettek a vízművesek, néhány pólósuk úgy gondolta, hogy itt az ideje a lövöldözésnek. Nem lett igazuk, mert a szombathelyiek szívós „munkával” visszakapaszkodtak az utolsó játékrészben 8-8-ra. Ekkor a vendégek szerencséjére Barabás kapus remekelt, elől pedig Kolosi és Keresztúri is betalált, ezzel végleg elvéve a házigazdák kedvét...

Zantleitner Tamás: – Örülök a győzelemnek, a Szombathellyel eddig négyszer találkoztunk, és négyszer vesztettünk. Most ez a rossz sorozatunk megszakadt, viszont egy jó folytatódott. Öt meccsből öt győzelem.

Vízilabda OB I., férfi, középszakasz, alsóház, 3. forduló

AVUS–Tatabányai Vízmű SE 8-10 (0-3, 2-3, 3-2, 3-2)

Szombathely, 200 néző, vezette: Tóth I., Ercse N.

Tatabánya: Barabás – Kolozsi 3, Fazekas T. 1, Keresztúri 1, Kalanovics 1, Márkus, Szentesi 1. Csere: Máthé 1, Hoppál, Kuncz 1, Katonás, Korbán 1. Vezetőedző: Zantleitner Tamás.

Gól emberelőnyből: 11/2, illetve 8/4.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 0.

Kipontozódott: Takács K., illetve Katonás, Kuncz.

A megbeszéltek szerint a támadójáték „bátorságára” hegyezte ki taktikáját a Tatabánya, és ez most jól is működött. A jóval nagyobb játék­erőt képviselő, jóval rutinosabb fővárosiak megszenvedtek a győzelemért.

Zantleitner Krisztina: – Sok gólt sikerült lőnünk ezen a mérkőzésen, emellett az emberelőnyös helyzeteket is hatékonyabban használtuk ki, mint korábban. Ennek ez a tisztes eredmény lett a vége. Örülök, hogy valamennyi fiatalunk játéklehetőséghez jutott.

Női OB I., 18. forduló

RB-Tatabánya–FTC

7-12 (2-4, 2-3, 1-4, 2-1)

Tatabánya, Buborék, 120 néző, vezette: Nóvé Gy., Győri A.

Tatabánya: Zirighné Sós I. – Zantleitner N., Jenei, Pintér P. 2, Bicskei, Tátrai, Keresztes. Csere: Kolarova 2, Szedlakova 1, Petik 2, Zink, Zöld, Dobos. Edző: Zantleitner Krisztina.

Gól emberelőnyből: 10/3, illetve 11/4.

Gól ötméteresből: 0, illetve 1/0.

Kipontozódott: Jenei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában