vízilabda

2019.03.27. 13:47

A TVSE sokat tett azért, hogy a KSI ne legyen továbbra is nyeretlen

Vízilabda csapataink a hétvégén is vízbe vetették magukat. A férfiak sajnos kevésbé szerepeltek jól, a nők azonban kitettek magukért.

Petrik József

A KSI lenyomta a Tatabányát (sötét sapkában)

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Tatabányai Vízmű SE férfi csapata számára minden jól kezdődött a fővárosban. De úgy tűnik, a sima három-nullás vezetés a vízműveseket zavarta meg, mert egy idő után már csak erőlködtek, a bosszantó hibákat pedig alkalmanként a butaságok váltották föl. Ennek pedig csak vereség lehetett a vége.

A KSI a tatabányaiaknak köszönhetően már nem nyeretlen, eddig a sportiskolás alakulat volt az egyetlen ilyen gárda az élvonalban.

Zantleitner Tamás: – Úgy néz ki, amilyen jól is tudunk játszani, annyira rosszul is.

Vízilabda OB I., férfi, alsóházi középszakasz, 5. forduló

KSI–Tatabányai Vízmű SE 10-8 (0-3, 3-2, 4-1, 3-2)

Budapest, Komjádi-uszoda, 120 néző, vezette: Vogel G., Tóth S.

TVSE: Barabás – Kolozsi 2, Fazekas T., Keresztúri 1, Kalanovics 3, Márkus, Szentesi 1. Csere: Máthé, Hoppál 1, Kuncz, Katonás, Korbán. Edző: Zantleitner Tamás.

Gól emberelőnyből: 8/0, illetve 7/1.

Ötméteresek: 1/0, illetve 1/1.

Kiállítás 4 perc: Hoppál.

Kipontozódott: Horváth Á., illetve Hoppál.

A nőknél küzdelmes, fordulatos mérkőzésen ugyan, de végig vezetve és mindössze a harmadik negyedet elbukva nyerte a két csapat harmadik, mindent eldöntő találkozóját a Tatabánya. A tét az volt ezen a meccsen, hogy amelyik gárda vesztesen hagyja el a medencét, az a pontvadászat kilencedikjeként zár, a győztes viszont folytathatja a rájátszást.

Ez végül a házigazdáknak sikerült, akik így április 6-án Szentesen folytatják a bajnokságot a helyosztókkal. Addig is egy 16–18 évesekből álló San Diego-i női együttessel készülhetnek Zantleitner Krisztina tanítványai, akik megyénkben edzőtáboroznak. Meglehetős ritkaságszámba megy, hogy amerikai csapattal közösen gyakorolhat egy magyar együttes.

Zantleitner Krisztina: – Örülök a győzelemnek, és annak, hogy így továbbra is játékban maradhatunk. Minden mérkőzés a fejlődésünket szolgálja, ami pedig a középmezőnyhöz történő felzárkózásunkat segítheti.

Női OB I., rájátszás, 3. mérkőzés

RB-Tatabánya–Honvéd 7-5 (2-1, 2-0, 2-4, 1-0)

Tatabánya, Buborék, 120 néző, vezette: Vogel G., Debreceni N.

Tatabánya: Zirighné Sós I. – Zantleitner N. 1, Jenei 1, Pintér P., Bicskei 2, Tátrai 1, Szedlakova. Csere: Keresztes, Kolarova 2, Petik, Balogh E., Dobos. Edző: Zantleitner Krisztina.

Gól emberelőnyből: 7/3, illetve 10/1.

Gól ötméteresből: 2/1, illetve 1/1.

Szentesi túrák

A TVSE férficsapata vereségével jelenleg a harmadik helyen áll a középszakasz B-csoportjában, ahol ugyanúgy, mint a tatabányai hölgyek, legközelebb a Szentessel mérkőznek – ugyancsak idegenben, április 10-én. Zantleitner Tamás együttese három ponttal áll a Csongrád megyei alakulat mögött a tabellán, de öttel előzi meg az ötödik helyen álló AVUS-t. A hölgyek sikerükkel már biztosan a legjobb nyolc között végeznek, a 9. (utolsó) tatabányai vereségével a Honvéd lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában