diákolimpia

2018.11.21. 21:35

Három arany-, és négy bronzérmet hoztak haza a fiatal esztergomi birkózók

Sikeres versenyen vannak túl az Esztergomi Birkózó Sportegyesület növendékei.

W. P.

Forrás: beküldött kép

A fiatal birkózók a Szigetszentmiklóson megrendezett diák I.-es és serdülő korosztályú szabadfogású Diákolimpián vettek részt. A 159 versenyző részvételével megrendezett bajnokságon a 38 kg-os Czuczor Dominik kezdett az esztergomiak közül, aki négy győzelemmel aranyérmes lett.

Lévai Levente a 42 kg-os súlycsoportban megismételte csapattársa teljesítményét, ugyancsak négy sikerrel végzett az élen. A 46 kg-os kategóriában Zehetner Ákos képviselte az egyesületét. Az erős mezőnyben az esztergomi sportoló két győzelemmel és két vereséggel a hetedik helyen végzett. Juhász Benjamin az 50 kg-osok között képviselte Esztergomot: a fiatal sportoló magabiztosan szerezte meg az aranyérmet és riválisai közül csak döntőbeli ellenfele tudott pontot szerezni ellene.

A diákok három aranya után a serdülők négy bronzérmet nyertek. Az 52 kg-os Simon Máté a negyeddöntős veresége után a vigaszágra került, ahol küzdelmes találkozók után bronzéremmel fejezte be a versenyt. Az 57 kilogrammos kategóriában Kovács Gábor az elődöntőig küzdötte magát, ahol vereséget szenvedett. A vigaszágon viszont sikerült javítania, győzelmével a dobogó legalsó fokára állhatott.

Ugyanebben a súlycsoportban szerepelt Babynets Maksim is, aki társaihoz hasonlóan a harmadik helyen végzett. Utolsóként a 75 kg-os Kovács Gergely lépett szőnyegre, aki a kvalifikációs mérkőzés után a negyeddöntőben a későbbi ezüstérmes ellen szenvedett vereséget. Vereségével a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket, ahol mindkét találkozóját megnyerve bronzérmet szerzett.

Szigetszentmiklóson remekeltek a fiatalok (Fotó: beküldött kép)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában