mega tech kupa

2018.08.29. 06:47

Ütős gálát hoztak össze a kemény harcosok Tatabányán

Telt ház előtt zajlott a kilencedik Mega Tech Kupa, amelyen ezúttal is színvonalas csatákat láthattak a kilátogatók. A Mega Tech SE mindegyik versenyzője győzelemmel távozott a ringből.

Kun A.

Fotó: Dallos István/24 Óra

A jegypénztár előtt kígyózó sorok alapján várható volt, hogy a szokásoknak megfelelően telt ház várja az immár kilencedik alkalommal megrendezett Mega Tech Kupa résztvevőit szombaton este a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban. Az eseményen, amelyet Bereznai Csaba, Tatabánya alpolgármestere nyitott meg, számos illusztris vendég is tiszteletét tette.

Mielőtt elhangzott volna az első gongszó, megható pillanatoknak lehettünk tanúi: Tóth Enikő, a tatabányai Mega Tech SE éppen sérüléssel bajlódó fiatal versenyzője ajándékot adott át edzőjének, az egyesület szakmai munkáját irányító és a gálát főszervezőként bonyolító Bányász Adriánnak. A magyar muaythai-válogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltő sportember láthatóan megilletődött a nemes gesztuson, bár valószínűleg ez volt a rendezvény egyetlen olyan momentuma, amelyről előzőleg ő sem tudott...

A fight-cardban 14 mérkőzés szerepelt, a harcosok K1 és muaythai szabályrendszerben mérték össze erejüket. A gálára a sportágukban az ország legjobbjai közé tartozó versenyzőket hívott meg Bányász Adrián, így a magas színvonal és a parázs küzdelmek borítékolhatóak voltak. Nos, aki végigkövette az este 11 körül záruló eseményt (a legtöbben így tettek), annak nem is kellett csalódnia. A kiváló harcosokat profi körülmények (országos és nemzetközi hírű vezető- és pontozóbírók, látványos hang- és fénytechnika, pörgős bevonulózenék) fogadták, hogy a menetek számát jelző roppant csinos táblavivőlányokról már ne is beszéljünk...

A Mega Tech SE mellett további 15 egyesület versenyzői érkeztek az ország minden tájáról, több sportolót egész szurkolótábor buzdított a lelátóról. A hat K1-es és a nyolc muaythai-mérkőzés nagyjából felváltva zajlott, a magas színvonalra jellemző volt, hogy mindössze négy mérkőzés dőlt el idő előtt. Sőt, volt olyan K1-es összecsapás is, ahol extra, negyedik menetet vívtak a küzdő felek, mert három menetet követően nem jutottak dűlőre a pontozóbírók a győztes kilétét illetően. Puffantak a pofonok, fröcskölt a veríték, de a meccsek végén mindannyiszor sportszerűen gratuláltak egymásnak, illetve a másik fél csapatának a versenyzők.

A mérkőzések után mind a győztes, mind a vesztes fél kupával gazdagodott, amelyet a gálát támogató cégek képviselői, illetve olyan egykori kiváló tatabányai sportolók adtak át, mint a labdarúgó Szalma József és az ökölvívó Kuzma Csaba, valamint Varga Miklós. Nem mindenkinek jutott azonban kupa, bár ez legkevésbé a szervezők hibájából történt: az egyik versenyző, aki valószínűleg nem volt megelégedve a végeredménnyel, a mérkőzést követően egyszerűen levonult a ringből és jól megérdemelt díja nélkül vonult be az öltözőbe.

Ezt a kis közjátékot leszámítva minden rendben ment, és elmondható, hogy Bányász Adrián és csapata ezúttal is alaposan kitett magáért. Jövőre immár a tizedik Mega Tech Kupa következik, a szervezők minden bizonnyal akkor sem adnak lejjebb a színvonalból...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában