vendégek

2018.04.08. 06:35

Halhatatlanokkal ismerkedtek

A Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Informatikai és Egészségügyi Szakgimnázium felkérésére meglátogatták az intézményt a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének képviselői.

W. P.

A találkozó keretében a dorogi tanulók közelebbről is megismerkedhettek két legendával, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgóval, valamint Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenuzóval. A két egykori kiválóság elmesélte, milyen út vezetett az iskolapadtól az olimpiai dobogóig, illetve szóltak arról, hogy milyen nagy lemondásokkal járhat a sportélet.

A diákok nagy érdeklődéssel hallgatták a bajnokokat, akik a sport és a tanulás összehangolására is felhívták a figyelmet. Dunai Antal szerint szenvedés nélkül a cél elérése lehetetlen, ezért fontos, hogy a tehetségen túl teljes odaadással, alázattal űzzék a választott sportágat. Wichmann Tamás hangsúlyozta, hogy nem csak a pályán, hanem a civil életben is fontos a sportszerűség.

A találkozót kvízjátékkal, közös fotózással és aláírásosztással zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában