csaka foci

2017.12.18. 11:36

Így küzdöttek a másodosztály csapatai a szezonban

Szezonértékelőnkben ezúttal a labdarúgó NB II. küzdelmeivel foglalkozunk részletesen. Az MTK és a Kisvárda hatalmas előnnyel dominál.

Herczeg István

Torghelle Sándor (jobbra) tíz gólja is kellett ahhoz, hogy az MTK az élről várhassa a folytatást

A magyar labdarúgó másodosztályban is lezárult a 2017-es naptári év. Ősszel 21 mérkőzést játszottak a csapatok.

A tabella elején nagy meglepetés nincs, hiszen az NB I.-ből kieső MTK vezeti a listát.

A budapesti kék-fehérek a nyáron a kiesés után edzést váltottak, és a Balmazújvárost az NB I.-be juttató Feczkó Tamást nevezték ki. A tar szakember kissé átalakította az MTK keretét, a fiatalok mellé több rutinos, korábbi MTK-s játékost igazolt, mint Balogh Béla, Bori Gábor, Lencse László. Ennek megfelelően jól szerepelt a csapat, hazai pályán például minden mérkőzését megnyerte. Idegenben Győrben, Kisvárdán és Dorogon szenvedtek vereséget, valamint Békéscsabán döntetlenre végeztek. Ezzel 52 ponttal vezetik a tabellát.

Második helyen a szintén nyáron edzőt váltó Kisvárda áll. Itt Kondás Elemér próbálja az első osztályba repíteni a csapatot, és eddig úgy fest, sikeresen. Mindössze öt pontos a lemaradásuk az MTK mögött, de a fontosabb az, hogy a dobogós Békéscsaba előtt kereken tíz pontos a fór. A harmadik lila-fehérek mögött egy másik alföldi csapat, méghozzá a Nyíregyháza együttese áll a negyedik helyen, 34 ponttal.

A két keleti csapat mögött nagy a tülekedés. A Vác és a Cegléd 33, a Győr 32, a Gyirmót 31, a Budaörs pedig 30 ponttal áll. Ebben a szekcióban még sok változás lehet a téli átigazolások függvényében. Ezen csapatok közül egyedül Győrben volt edzőváltás a szezon közben: Bekő Balázst Szentes Lázár váltotta, hiszen a feljutás volt a cél a szebb napokat látott győrieknél. Az NB I.-ből kieső Gyirmótnál messze került a feljutás, de a következő szezonra megalapozhatják a saját esélyüket. A Budaörs úgy áll a középmezőnyben, hogy hazai mérkőzéseiket Tatabányán rendezik.

Pár fordulóval a vége előtt a Szolnok még a dobogón állt, ám azóta sok víz lefolyt a Tiszán, és sorozatban szenvedett vereségek miatt visszacsúsztak a 10. helyre, de még így is csak kilenc egységgel vannak a dobogón álló Békéscsaba mögött. Az újonc Kazincbarcika is remekül kezdte a bajnokságot, sokáig a dobogón álltak, ám a lendület elfogyott, így a 11. pozícióban töltik a téli szünetet, ám vélhetően a célkitűzés így is a bennmaradás kivívása lehetett. A 12. helyen telelő Dorog szerepléséről részletesen beszámolunk későbbi lapszámunkban.

Az alsóházban a sereghajtó Sopron helyzete reménytelennek tűnik. Kieső helyen áll még a Csákvár és az edzőváltáson átesett Budafok. Itt Prukner Lászlót Tóth Bálint váltotta a szezon végéig, tavasszal pedig Gálhidi György fog irányítani. A Szeged és a Siófok épp a vonal felett áll, de nem nyugodhat meg a Mosonmagyaróvár sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában