arany-csapat

2017.11.27. 20:03

A 15 éves Büki Lili az olimpiai bajnokot is legyőzte

Megnyerte az országos bajnokságot a tatai női párbajtőrcsapat. A 15 éves Büki Lili egyéniben élete legnagyobb sikerét aratta az olimpiai bajnok kiütésével.

kemma.hu

Forrás: hunfencing.hu

A hétvégén rendezték meg a vívók országos bajnokságát a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban: szombaton az egyéni küzdelmekre került sor, vasárnap pedig a csapatok mérkőztek egymással.

A női párbajtőrözők egyéni küzdelmeiben hatalmas menetelést produkált a tataiak 15 éves reménysége, Büki Lili. A fiatal lány ugyanis a legjobb 4 közé jutott, méghozzá úgy, hogy a felnőtt válogatott három tagját is megverte! Mihály Kata, Várnai Vivien és a regnáló olimpiai bajnok, Szász-Kovács Emese sem találta a káprázatosan vívó tatai lány ellenszerét. Végül a BVSC versenyzője, Borsody Emma állította meg Lilit, aki így a harmadik helyen végzett. A férfiaknál is szoríthattunk tatai versenyzőért, Esztergályos Patrik a 8. helyen zárt.

Büki Lili (jobbra, kék melegítőfelsőben) óriási menetelés végén lett bronzérmes

Vasárnap aztán az OMS Tata lányai feltették a koronát hétvégi teljesítményükre, ugyanis a párbajtőr csapatversenyben aranyérmet szereztek! Gnám Tamaráék egymás után negyedik alkalommal jutottak a fináléba, és három ezüst után ezúttal már az arany is összejött a békéscsabaiak ellen, akik viszont nem adták olcsón a bőrüket, mert a Hunfencing.hu beszámolója szerint az első asszótól kezdve vezettek. Aztán a nyolcadikban Gnám Tamara egy tusra zárkózott, majd Kun Anna fordított, és a 45:43-as végeredmény aranyérmet ért.

A bajnokcsapat tagjai: Büki Lili, Gnám Tamara, Kun Anna és Molnár Petra. A lányokat Juhász Bence, Partali Csaba és Plásztán Attila készítette fel.

A képek forrása: Hunfencing.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában