Helyi kultúra

2024.03.31. 14:35

Táncos zeneműveket adtak elő és táncra is perdültek az Erkel-tehetségnapon

Az Erkel-tehetségnapok változatos zenei programokkal várták a tatabányai és a vármegyei közönséget a Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában.

Sugár Gabi

A táncos darabok között táncra is perdültek a résztvevők

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Pereszlényiné Kovács Judit, az intézmény igazgatója elmondta: sikeres programokat szerveztek az idén is. Az eseménysor képzőművészeti kiállítással indult és többféle zenei eseménnyel, megmérettetéssel folytatódott. 

Az Erkel tehetségnapok változatos zenei programokkal várták a tatabányai és a vármegyei közönséget a Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában.
Tehetséges fiatalok mutatkoztak be az Erkel-tehetségnapokon
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

Nagy sikere volt a zenei pályán tanuló növendékek koncertjének, a nyílt tanítás mesterkurzusnak is. Szeretnek Tatabányára látogatni a mesterek, hiszen látják: itt elég jó műhelymunka folyik, sok a tehetséges gyerek és az Erkel-zeneiskola tanárai is igyekeznek kihozni a maximumot a tehetségekből – mondta az igazgató. 

A zongorás tematikus napra is nagyon sokan jelentkeztek. A diákok és mestereik megtöltötték a zeneiskola hangversenytermét. Vármegyénkből öt zeneiskola képviseltette magát, csaknem negyven produkciót adtak elő a diákok. Olyan zenei produkcióval készültek, amely kapcsolódott a táncokhoz. 

Koncerttel zárult a nap és a programsorozat regionális fuvolafesztivállal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában