Vándorkiállítás

2024.02.15. 11:00

Busszal érkezett Petőfi Kocsra

Érdeklődve kutatták végig a Kocsra érkező Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítását a kocsi általános iskola diákjai.

A tárlat érdekessége, hogy kerekeken gurul helyszínről helyszínre, hogy a legtávolabbi helységekben is megismerhessék kicsik és nagyok a híres magyar költő életét és munkásságát. 

A buszba belépve képeken és szövegeken keresztül a már elismert költővel találkozik a látogató. Felidézik Petőfi múltjának egyes állomásait és fejtegetik jövőjének titkát, terveit.

Tíz emblematikus gyűjteményi tárgy fizikai megjelenítése képezi a kiállítás gerincét, amik mellé ismert verseket olvashattak a gyerekek. A tárgyak az alkotó életét meghatározó “keresztutakat”, kapcsolatokat idézik meg elindulva a nyilvánosság előtt megmutatkozó költő első nyilvános arcképétől az 1847-ben kiadott Petőfi összes költeményét tartalmazó kötetéig. A falban elrejtett hanganyag, képek és szövegek segítségével készteti kutatásra, feltárásra az érdeklődőket. A diákok pedig örömmel fedezték fel a költő életének ismerős mozzanatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában