Podcast

2024.01.01. 07:55

Ötven évét ünnepli 2024-ben Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekara (PODCAST)

2024-ben lesz ötven éve, hogy megalakult Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekara. A jubileumi év első programja az Újévi Koncert lesz, amelyet hagyományosan az Agorában szerveznek meg január első két napján. Az elmúlt években ugyanis akkora volt az érdeklődés, hogy már két alkalommal is találkozhat a közönség a zenekarral.

Kemma.hu

Szabó Ferenc mesélt a 2024-es jubileumi évről stúdiónkban

Forrás: Kemma.hu

Szabó Ferenc klarinétművésszel, az együttes karmesterével beszélgettünk az újévi koncertről, a jubiláló együttesről és a jövő évi programokról. A koncert a jubileumi év nyitóeseménye lesz, amelyen a zenekar repertoárjának legnépszerűbb darabjai csendülnek fel, de persze lesz meglepetés is. Meghívott vendégek is lesznek: az Erkel Ferenc Zeneiskola kórusa és a kiváló énekes, Giorgio, a 2010-es Megasztár legviccesebb, legpozitívabb figurája. 

Szabó Ferenc 1991-től karmestere Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekarának. Emellett Komáromban és Győrben is több fúvós formáció alapítója, karmestere, s 2015-től a Magyar Fúvószenekari és Mazsorett Szövetség elnöke. Megannyi elismerés, művészeti díj tulajdonosa is. 
Ezekről is kérdezte Sugár Gabriella a kiváló zenészt és karnagyot a beszélgetés során.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában