Előadás

2023.12.26. 09:11

Tapsosan diótörőzött a Diótörő

Két nap alatt háromszor volt sikeres a vendégszereplés.

Fenyvesi Károly

A nyergesi Diótörő Táncegyüttes két nap alatt háromszor mutatta be a Diótörő balettet Dorogon karácsonyváró hangulatban

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

Csajkovszkij A diótörő című balettje már régen a karácsonyi készülődés hangulatának egyik eleme. Vélhetően egy kicsit ennek is köszönhetően aratott nagy sikert a székhelyét Duna-parti városunkban jegyző Diótörő Táncegyüttes két nap alatti három, nagyon sok érdeklődőt vonzó, Diótörő című előadása a dorogi József Attila Művelődési Ház színháztermében.

A csapat vezetője, Csontos Erika tízévesen kezdett el tanulni a fővárosi Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziuma balett szakán, sikeresen végzett. Huszonkét évvel ezelőtt diplomázott néptánc-színházi tagozaton a Magyar Táncművészeti Főiskolán. Tagja volt a világhírű Experidance csoportnak. Később a Szolnoki Szigligeti Színház tánckarának tagja lett, táncprodukciókban volt koreográfus asszisztens. Együtt dolgozott például Törőcsik Marival, Molnár Piroskával, Koltay Róberttel, Stohl Andrással, Alföldi Róberttel és Miklósa Erikával is. A József Attila Színházban, a Nemzeti Színházban és a Szegedi Szabadtéri Színpadon is szerepelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában