Könyvtár

2023.12.05. 19:00

Kishírek Komárom térségéből

A könyvtárak is számos programmal lepték meg a helyieket Ácson, Komároban és Almásfüzitőn.

Kemma.hu

 Komáromban a Jókai Mór Városi Könyvtár idén is szeretné az időseket, magányosakat és a hátrányos helyzetű családokat kézműves karácsonyi üdvözlő lapokkal megajándékozni. Mint írják: "Mutass szeretetet, törődést egy személyesen készített, rajzolt, esetleg fotóval díszített képeslappal! Kívánj jó egészséget, örömet, vidámságot, boldogságot számukra!" A kész képeslapot a gyermekkönyvtárba kell eljuttatni, de akár ott is elkészíthető. A könyvtár munkatársai eljuttatják azokat a komáromi Idősek Otthonába az ott élő idős, magányos embereknek. A képeslapok eljuttatásának határideje kedden jár le, tehát december 5-én még eljuttathatják a lapokat a bibliotékába.

Ugyanitt múlt héten a Zsubatta Baba-Mama Klub tartott foglalkozását a gyermekrészlegén. A foglalkozást Deák Anikó gyermekkönyvtáros vezette Téma: Boribonos diavetítés, ujjbábok és barlang készítése.

Ácson Kiss Krisztina előadását hallgathatták meg a közelmúltban a Bartók Béla Művelődési Ház és Könyvtárban, aki belső utazásra invitálta a hallgatóságot. Az előadó az önismeret fontosságáról beszélt, ami segít tudatosabban élni az életet.

Almásfüzitőn karácsonyváró kézműves-foglalkozást tartottak a helyi könyvtár szervezésében a minap. A foglalkozáson Némethné Ica segítségével karácsonyi üdvözlőlapokat készítettek a résztvevők.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában