Előadás

2023.12.23. 15:26

A fontos értékekre mutatott rá az atya

Takács Ferenc, a Komáromi Római Katolikus Egyházközség plébánosa tartott előadást a Jókai Mór Városi Könyvtárban Mert szükségünk van rá! címmel – adta hírül a komarom.hu. Az eseményen Vajda Bence alpolgármester is részt vett.

Körtvélyfáy Dina

Takács Ferenc előadásában elmondta, hogy az adventi időszak lényege az lenne, hogy arra az Istenre irányítsuk figyelmünket, akire szükségünk van, és akinek szüksége lenne ránk.

– Úgy tűnik, a mai, modern kor embere elveszítette az értékek hierarchiáját, amelynek következtében minden érték egymás mellé került, és az ember hajlamos elbújni az egymás mellé helyezett értékek között – fogalmazott Takács Ferenc. – Ennek szüleménye, hogy nincsenek olyan értékeink, amikhez igazodni tudunk és nem tudjuk a számunkra legjobb, legfontosabb értéket választani.

Takács Ferenc hozzátette: ahogyan gyermekkorunkban édesanyánkhoz fordultunk segítségért, ha betegek lettünk, vagy fájt valami, úgy kellene felnőttként Istenhez fordulnunk segítségért, mert ez hozza el számunkra a gyógyulást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában