Műsor

2023.10.22. 07:44

Komoly folkbanzáj lesz Párkányban

Lengyel, szlovák, zsidó és magyar népzenét, illetve world music-ot játszó együttesek részvételével tartják meg idén Párkányban a XI. Őszi Kulturális Napokat. Az Esztergommal szemközti felvidéki település öt alkalommal várja a közönséget a város művelődési házába.

Pöltl Zoltán

Párkányba érkezik a Kiss Zenészek együttes

Forrás: Beküldött

November 5-én a megtisztelő World Music Chatrs Europe előkelő helyéről érkező Presburger Klezmer Big Band a kelet-európai zsidóság zenéjével érkezik Párkányba. November 12-én a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Muzsikás együttes lép a színpadra. 

November 15-én 850 fellépéssel a háta mögött a lengyel Volosi érkezik, s zenéjükben vegyesen rock, jazz, world music, ambient hatású összeállításban gyönyörködhet a közönség. November 19-én a nyári zenei táborok, folkfesztiválok állandó szereplője, a felvidéki ipolybalogi származású Kiss Zenészek formáció ad koncertet. 

Végül november 26-án a tradicionális ősiségben fogant zenék tolmácsolója, a Söndörgő muzsikál Párkányban, bemutatva, hogy a klasszikus zene és a rock igenis képezhet egy ötvözetet. Az előadások 19 órakor kezdődnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában