Kiállítás

2023.09.25. 08:00

Igazi képzelőerővel festi meg a természetet a komáromi művésznő

Andruskó Zsuzsanna képeiből nyílt kiállítás szombaton délután a komáromi Csillagerődben.

Körtvélyfáy Dina

Sokan látogattak el a Csillagerődbe Andruskó Zsuzsanna kiállítására

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Hornig Rudolfné Éva, Komárom volt alpolgármestere méltatta az alkotót. Felidézte, Andruskó Zsuzsanna Nagy Judit zománcművész társaságában ismerkedett meg a festéssel, a rajzolást pedig már gimnazista korában megszerette. Tagja a Szőnyi Alkotóműhelynek is, amellyel számtalan kiállításon vett részt, valamint a csapat a város polgármesteri díját is kiérdemelte. Volt már önálló kiállítása a Arany17 Rendezvényközpontban is, most pedig a Csillagerdőbe hozta el harminchárom, nagy méretű festményét.

– A képe alkotója igazi képzelőerővel, a természet látványának hatására festi meg a valóságtól eltérő, fantáziadúsabb alkotásait – fogalmazott Hornig Rudolfné. – Mi egyszerű közönség sokszor nem tudjuk, hogy miért szép amit látunk, de gyönyörködünk benne. A festészet olyan érzéseket tud közvetíteni a néző felé, amit szavakkal nem tudunk elmondani, kifejezni, de elvarázsol bennünket.

Hozzátette, egy másik világot láttatni, lekötni a figyelmet nagy kihívás, de Andruskó Zsuzsannának ez sikerül.

Andruskó Zsuzsanna is üdvözölte a kiállítására érkezőket, és arról is beszélt, képei lelke egy-egy darabját is rejtik. Ezt követően jó szórakozást kívánt a népes közönségnek, akik érdeklődve figyelték képeit.

Az eseményre Eperjes Károly színészt is várták, ám kiderült, mégsem tud részt venni a megnyitón. Ezért videóban üzent Andruskó Zsuzsannának és a tárlat iránt érdeklődőknek. Az eseményen közreműködött a Shirley zenekar, valamint Gál László előadó is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában