Művésztelep

2023.08.23. 11:04

Nem volt titok, ki honnan jött a lábatlani alkotótáborban

Augusztus 24-én, csütörtökön zárul a XVIII. Lábatlani Alkotótábor és Művésztelep tárlata a Gerenday Közösségi Házban.

Kemma.hu

A. Bak Péter volt az ötletgazda szervező

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi Károly

A közös alkotás ötletgazdája, szervezője, a kiállítás kurátora, A. Bak Péter volt. A lábatlani festőművész elmondta, hogy sok helyi, környékbeli, vármegyei érdeklődő, sőt néhány fővárosi művészetbarát is kíváncsi volt az idei nyáron húsztagú, több településéről érkezett csapattagok kiállításra. Nyugdíjasok szervezett csoportokban is eljöttek a képek megtekintésére.

Csak elismerő bejegyzések, dicséretek sorakoznak a látogatói tér egyik ablaka belső párkányán lapozgatható albumban. Minden látogató jól áttekinthetőnek értékelte a tárlatot. Jó ötletnek tartották, hogy a képeken nem csak a címek és az alkotók neve olvasható, kiderült az is, hol él a festő. Természetesen beszéltünk a jövőről is. Két év múlva a huszadik Lábatlani Alkotótábor és Művésztelep kezdődhet el. Az ott készült alkotásokból rendezett kiállítás megnyitóját hagyományosan a festőművész születésnapján tartanák. A hetvenötödiken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában