Záray Márta és Vámosi János

2023.06.22. 13:43

Ketten az úton című emlékdélutánt szerveztek a bokodi nyugdíjasok

Különleges rendezvényre hívta a klubtagokat és az érdeklődőket a bokodi Nyugdíjas Klub. Kedves versek és köszöntések után a tatabányai lány és férje, azaz Záray Márta és Vámosi János került középpontba. Kiderült az is, hogy a két ikonikus énekespárt nem akármilyen kapcsolat fűzte a a Bokodi-tóhoz.

W. Zs.

Tücsök Mária a két ikonikus énekesről mesélt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Csaknem teltház előtt lépett a bokodi művelődési ház színpadára Tücsök Mária, a Záray-Vámosi házaspár fogadott lánya, aki mesélt a két ikonikus énekesről. Nagy Viki pedig dalokkal járult hozzá az emlékdélután fergeteges sikeréhez. Tücsi hozott magával sok-sok fotót és plakátot, amelyek segítségével felidézte a magyar tánczene meghatározó alakjait. Szó volt az énekesnő karrierjének építéséről, és arról, hogyan találkozott Vámosi Jánossal.

Előtte még egy meglepetéssel is előrukkoltak a szervezők, ami bensőséges hangulatot teremtett a színházteremben. A közönség felfedezhetett egy jól ismert arcot – természetesen az énekeseken kívül – a több évtizeddel előtt készült fotókon. Vass Etel, a helyi Nyugdíjas Klub elnöke is feltűnt, akivel a Bokodi-tónál stégszomszéd volt a művészházaspár.

Megannyi kedves történet elevenedett meg a hazai könnyűzene állócsillagairól, akiknek a sírja Tatabányán van, az Újtelepi temetőben. Közteret is elneveztek az énekesnőről a vármegyeszékhelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában