Művészet

2023.05.07. 07:37

Ezerféle anyag a vásznakon a Kortárs Galériában +fotók

Szezonzáró kiállításra invitálta pénteken az Agora Kortárs Galériája a művészetkedvelőket. A Matéria Művészeti Társaság tagjainak alkotásait Wehner Tibor művészettörténész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

S. G.

A Matéria Művészeti Társaság tárlata június 9-éig látogatható

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

A 2008-ban megalakult társaság viszonylag szűk körű, alkotói műhelyproblémákkal foglalatoskodó csapat. A társaság fennállásának másfél évtizedében mintegy húszan tevékenykedtek és tevékenykednek, jelentkeztek Budapesten és más városokban megrendezett csoportos Matéria-tárlatokon. 

Wehner Tibor beszélt a különleges technikákról, amelyek eredményeként ezerféle anyag jelenik meg a vásznakon. Nem válik el élesen az anyag és a megmunkálás technikája, így lesz a Matéria-mű egy rejtély, amelyet roncs, rongy, hullámpapír, homok, s fémdarabok is kiegészíthetnek. Összességében mégis anyagi és szellemi egységet hoznak létre. 
A kiállítók között van Barabás Márton, Munkácsy-díjas festőművész, akinek hatalmas festménye már évtizedek óta látható az aulában. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában