Féltett kincsek

2023.05.11. 10:44

Bana megmutatta, hogy van élet a kicsiny faluban: tuti, hogy nálatok is lapulnak ilyen kincsek!

Színvonalas kiállítás nyílt a banai Jókai Mór Művelődési Házban a helyiek féltett kincseiből. A rendezvény a nyugdíjas klub kezdeményezésére jött létre.

K. D.

A banaiak megmutattátok, hogy van élet kis falujukban is

Forrás: Beküldött

Fotó: Banai nyugdíjas klub

Baráth Gáborné Kati főszervező köszönetet mondott azért, hogy ennyien támogatták a projektet, rengetegen elhozták magukkal szülői örökségeiket, saját készítésű munkáikat, ismerősök gyűjteményét.

– Sejtettük, hogy sokan eljönnek, de legnagyobb örömünkre a vártnál sokkal többen. Megmutattátok, hogy van élet kicsiny kis falunkban, együtt tudunk a jó ügyért dolgozni, zsörtölődni, de kész eredményért együtt örülni, beszélgetni egymással – fogalmazott Baráth Gáborné Kati. – Reméljük több ilyen alkalomban lesz részünk a jövőben.

Azt tapasztalták, hogy senki sem sietett, ráértek egymással beszélgetni, emlékeket felidézni. A főszervező úgy fogalmazott, erősítették kapcsolatukat saját magukkal, szüleikkel, nagyszüleikkel, gyermekkorukkal, a jelenlévőkkel, emlékeikkel. A kiállítás anyagai között egyebek mellett szerepelt sok szép kézimunka, népművészeti babák, régi fényképezőgépek, hímzett, horgolt terítők, goblein párnák, képek, terítők. Sebestyén Katalin tiszteletes úgy fogalmazott, a kiállított tárgyak között rengeteg család régi szép emlékei találhatóak meg.

– Köszönet Sebestyén Katalinnak, aki végig mosolyt csalt az arcomra, szép szavaiért, csodálatos énekéért, és még a jelenlévőket is megénekeltette – mondta Baráth Gáborné Kati. – Köszönjük Toma Richárd polgármesternek is szép szavait, tőle idézve „keressük a múltunkat, és megtaláljuk a jövőhöz vezető utat” – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában