Színjátszás

2023.04.21. 17:31

Öt csoport mutatkozott be Tatabányán, a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozón

Harminckettedik alkalommal szervezték meg a Vértes Agorájában a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozót. Ezúttal öt csoport mutatta be tudását. Tatabánya mellett Tatáról érkeztek tehetséges gyerekek.

Kemma.hu

Zsille Gábor, József Attila-díjas költő, műfordító tartott Petőfi – másképp címmel rendhagyó irodalomórát

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

A tatabányai Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola Ficseri színjátszói indították a találkozót Kőmíves Kelemenné című produkciójukkal. Bíró Ildikó csoportját a tatai Velsz ebek követték. A Kőkúti Általános Iskola diákjait Nagy Gábor készítette fel. A Vázlatrajz csupán című előadás egy Rómeó és Júlia adaptáció volt. 

A Zsák Bolha is a tatai intézményből érkezett, vezetőjük Sulyokné Nagy Tünde. Az Állatságaink egy szerkesztett játék volt, amelyet a 8-9 évesek adtak elő a színpadon. A Szári Színjátszó Kör vezetője Herczog Krisztián, aki Félőlény címmel egy regényadaptációt vitt színre a gyerekekkel. 

A Vértes Agorájában rendezett találkozó utolsó bemutatóját a József Attila Könyvtár nemrégiben alakult csoportja mutatta be Mikolasek Zsófia vezetésével A Fehér Hercegnő és az Arany Sárkány címmel. 

A gyerekek érdeklődve hallgatták Zsille Gábor előadását
A gyerekek érdeklődve hallgatták Zsille Gábor előadását
Fotó: SG / Forrás: 24 Óra

A bemutatók után a szakmai vendégek, Dolmány Mária és Tóth Zsuzsanna drámapedagógus értékelte a látottakat. Kiemelték: öröm volt látni a fiatalokat, akik jól tudták kifejezni magukat, szépen beszéltek, ugyanakkor sajnálattal tapasztalták, hogy csak öt csoport vett részt a találkozón. Pedig a gyerekek fejlődése szempontjából roppant fontos ez a tevékenység. A nagy létszámú csoportok szépen mozogtak, jól dolgoztak együtt a színpadon.

A bemutatók után Zsille Gábor, József Attila-díjas költő, műfordító tartott Petőfi – másképp címmel rendhagyó irodalomórát, majd az esemény a minősítő oklevelek átadásával zárult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában