Kiállításra készülnek

2023.02.21. 08:39

Már várják az alkotásokat a XV. Tatabányai Őszi Tárlat szervezői

S. G.

Az Őszi Tárlat nagy hagyományokra tekint vissza

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabriella

Tizenötödik alkalommal rendezi meg az idén a Tatabánya Alkotó Művészeiért Közalapítvány az Őszi tárlatot. Október 21-től november 18-ig az Agora Kortárs Galériájában és a Tatabányai Múzeum kiállító helyiségében tekinthetőek meg a beküldött alkotások közül kiválasztott művek. A szervezők a pályázati kiírást már több platformon közzétették. A Bánhidai Alkotó Ház (BAH) weblapján olvasható, hogy az alapítvány tematikus pályázati felhívást tesz közzé, amelyre a tatabányai és a korábbi tárlatokon már bemutatkozott, a megyeszékhelyhez kötődő művészeknek, alkotóknak van lehetőségük munkáikat beadni. Műveket várnak az alábbi alkotóterületekről: festészet, grafika, szobrászat, iparművészeti ágazatok, fotó, új médiumok.

A kiállítási pályázat címe: „Ki itt maradok ez őszidőben“. A pályázat kiírója a Kassák Lajos versidézet szabad értelmezési lehetőségét kínálja a pályázóknak, a művészi szabadságot és a képzőművészet sajátos eszközeinek alkalmazását.

A Tatabányai Alkotó Művészeiért Alapítvány a kiállítás anyagát a pályázatra jelentkező alkotók anyagából állítja össze. Az alapítvány a pályázóktól két évnél nem régebbi műveket vár, s legfeljebb két pályamű adható be alkotóként, vagy három alkotásból álló sorozat, amely azonban megbontható. A beadott pályamunkákról a felkért szakmai zsűri dönt, amely az általa legjobbnak ítélt munkának egy 100 ezer forintos  díjat is kiadhat.

A 15. Tatabányai Őszi Tárlatra a zsűrizés digitális formában történik. A pályázatra jelentkezni elektronikus formában lehet. A művekről a fotókat 1-5 MB méretben, valamint rövid szakmai önéletrajzot (amennyiben nem szerepelt az előző Őszi Tárlaton) a [email protected] e-mail címre kell beküldeni. Minden műalkotás mellett szerepeljen a szerző neve, a mű címe, mérete, anyaga, technikája, készítésének éve, az alkotó elérhetősége: telefonszám, e-mail cím, postai címe. A zsűri által kiválasztott művek leadásáról külön e-mail-ben értesítik az alkotókat. Az alapítvány a kiállításhoz katalógust készít, amelyet minden kiállító művész számára egy példányban eljuttat. 
Jelentkezési és beküldési határidő: 2023. augusztus 21.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában