UFO

2022.12.21. 09:00

A Quimby frontembere is kellett, hogy mindenki indiánná szellemüljön Tatabányán

Telitalálat volt a József Attila Megyei és Városi Könyvtár valamint az Új Forrás folyóirat ajándéka.

Sugár Gabi

Aranyvasárnap után Aranyakkord volt a rezervátumban

Forrás: Beküldött

Fotó: Raáb Zoltán

Az ünnepi díszbe öltöztetett üvegpalotában ezer apró égő ragyogott, amelyeket az olvasóterem áttetsző üvegkorlátja és a kupola tükrözött vissza. A széksorok hamar beteltek, majd érkeztek a rezervátum indiánjai. Csendes Tollként üdvözölte a hangulatos félhomályban Jász Attila író, költő, az Új Forrás főszerkesztője, valamint Mikolasek Zsófia a vendégeket. 

Csendes Toll a legújabb Új Forrás folyóiratot is mindenki figyelmébe ajánlotta. A középpontban az indiánok vannak benne – mondta, majd áldott ünnepeket kívánt, s átadta a teret az együttesnek. 

Az Aranyakkord koncertjét élvezhették ezt követően a vendégek. Kiss Tibi, a Quimby frontembere mellett Vastag Gábor és Gábor Andor „Ufo” varázslata következett az égre nyíló kupola alatt. A gitár és a dob, s az ütőhangszerek tucatjai, valamint a kiváló hangú énekesek messze repítették a közönségüket. A rezervátum életre kelt, s benne csaknem két órára mindenki átszellemült indiánná. A révület jelei uralkodtak a törzsön: mozogtak a fejek, kezek, lábak ritmusra jártak, miközben tájegységek között utaztatták őket a varázslók viharon túl, nehézségeken innen, vagy éppen várták a terápiás oldószámokat.

Az Aranyakkord egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel. Éppúgy jellemzi az utcai poros romantika, mint az éteri csilingelések. Aranyvasárnapon túl, szenteste előtt minden akkord arannyá vált a könyvtár rezervátumában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában