Fotók

2022.09.13. 22:22

Mozaikokból nyílt kiállítás Tatabányán a Kölcseyben

A vágselyei művész egyedi szemüvegen át nézi a hétköznapi történéseket.

W. Zs.

Sokan tekintették meg a kiállítást

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pflajsz Péter

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár minden hónapban teret ad ismert és kevésbé ismert, esetleg szárnyukat bontogató művészek bemutatkozásának. Egy ideje rendszeres meghívást kapnak oroszlányi művészek vagy a városból elszármazottak. 

A bányásznap hétvégéjén a szlovák testvérváros egyik képviselőjét, Mészáros Attilát érte a megtiszteltetés, hogy csaknem egy hónapon át kiállíthatja alkotásait, a fotósorozatot, ami az elmúlt 12 év fényképeinek gyűjteménye. A kiállítást Győrög László, a galántai fotóklub elnöke nyitotta meg. 

A szerzőt már gyerekkorában elvarázsolta a fényképek csodálatos világa. Saját bevallása szerint kezdetben csak a családi fényképalbumokat lapozgatta, a ’80-as évek elején pedig már az édesapja fényképezőjével ismerkedett. A digitális fényképezéssel több mint 12 éve kezdett el foglalkozni. 

Pályája fontos mérföldkövének tartja, hogy megismerkedett több szakmabelivel, akik stílusjegyei később nagy hatással voltak művészetére. Mint mondta, három éve a sellyei fotóklub vezetője, mialatt számos fotóklub, előadás és workshop indult. Legismertebbek talán a rendezvényfotói, amelynek sajátos színvilágával igyekszik visszahozni az előadások hangulatát. Portréfotóiban is keresi a változatosságot, a tájfotózást pedig kifejezetten kikapcsolódásként éli meg. 
A művész elmondta, különösen érdekesnek tartja a rendezvényfotózást, amikor a fotósnak egyedi szemüvegen keresztül kell látnia a sokszor hétköznapi eseményeket. A fotók egészen rendhagyó hangulatáról saját szemünkkel is meggyőződhetünk a hónap végéig a kiállítóteremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában