MOST FESZT

2021.09.10. 12:20

Gubík Ági és ifj. Vidnyánszky Attila volt Tatabánya kedvence

Tíz előadást láthatott a közönség a Jászai Mari Színház által szervezett MOST FESZT 2021 programján. A monodrámákat és stúdiószínházi produkciókat felvonultató eseményen szakmai és közönségzsűri értékelt.

Sugár Gabi

Tíz előadást láthatott a közönség a Jászai Mari Színház által szervezett MOST FESZT 2021 programján.

Forrás: Beküldött

Fotó: Valuska Gábor

A meghívott előadások zsűri előtt mérethették meg magukat. Tana-Kovács Ágnes előadóművész, a Szkéné Színház művészeti vezetője; Bérczes László rendező és Molnár Zsófia, a Színház folyóirat szerkesztőségének tagja, műfordító foglalt helyet az ítészek között.

A legjobb monodráma díját a Tar Sándor novellája alapján készült A mi utcánk nyerte el. A Pécsi Nemzeti Színház előadását Szabó Attila rendezte és Köles Ferenc játszotta. Nagybőgőn közreműködött Szabó Dénes Kornél. A legjobb stúdiószínházi előadás M. Fengler-R.W. Fassbinder Miért lett R. Úr ámokfutó? előadása lett. A KVTársulat által előadott tragikomédiát fordította Bíró Bence, és Ördög Tamás rendezte.

Gubík Ágnes (Fotó: Valuska Gábor / Beküldött)

A legjobb alakítás különdíját ifj. Vidnyánszky Attila vehetett át Nero – A semmi nem a tied. Csak a minden drámában nyújtott teljesítményéért. Kosztolányi Dezső Nero, a véres költő regénye alapján a szövegkönyvet Garai Judit írta. A Stúdió K Színház előadását Hegymegi Máté rendezte. A közönségzsűri díját Gubík Ági vehette át Egressy Zoltán Nem, nem köszönöm című megrázó drámájának tolmácsolásáért. A darabot a KuglerArt Szalon adta elő.

A stúdiószínházi előadások között a Miért lett R. úr ámokfutó? (KVTársulat), Kutyaportéka – kisvárosi kórkép (Függetlenül Egymással KHE, Maszk Egyesület, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Trafó Kortárs Művészetek Háza), Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém (Nézőművészeti Kft), ÁSÓKAPA (Csíki Játékszín) és a Nero – A semmi nem a tied. Csak a minden (Stúdió K Színház) című produkciók voltak láthatók az öt nap alatt.

A legjobb stúdiószínházi eladás díját a MIért lett R. úr mokfutó? című tragikomédia kapta (
Fotó: Kovács JuJu / Beküldött)

A monodrámák között a Túlélő – szuicid magánakció (Manna Produkció, Másik Oldal, B32 Galéria, Kultúrtér), Egy német sors – Brunhilde Pomsel élete és tanúvallomása alapján (Orlai Produkciós Iroda), Nem, nem, köszönöm (KuglerArt Szalon), A mi utcánk (Pécsi Nemzeti Színház) és versenyen kívül a Pedig én jó anya voltam (Örkény István Színház, eredeti bemutató: Pinceszínház) című előadásokat láthatták a nézők.

Koncert, kóstoló

A Jászai Mari Színház programja, a MOST FESZT 2021 fesztivál a korábbi évek hagyományait folytatva az idén is kiegészült a változatos kikapcsolódást nyújtó ITT ÉS MOST programokkal. Különleges zenei élményt jelentett a Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar válogatása, és gasztronómiai program is színesítette a sorozatot. Neszmélyi borokat vonultattak fel és mellette bakonyszombathelyi kézműves termékekkel, különleges ízesítésű sajtokkal kínálták a látogatókat a teátrum által szervezett Monodráma és Stúdiószínházi FESZTiválon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában