nemzetközi projekt

2021.04.10. 16:50

Zajból készítenek zenét a külföldi önkéntesek – ti is segíthettek!

A tatabányai török önkéntesek közreműködésével különleges zenei projekt indult, amiben bárki részt vehet!

Kemma.hu

A szervezők: Szénási Pál Mátyás (balra), David Bartolo, Gustav Dönnges, Candan Dogan és Özge Fındık

Forrás: beküldött

Különleges nemzetközi zenei projekt indul Magyarországon. A magyaralmási Európa Ifjúsága Egyesület és a tatabányai Vértes Agorája külföldi önkénteseinek ötlete nyomán a Peron Music Alapítvány közreműködésével indult el az ACME, azaz az Audio Clip Music Effects zenei projekt, amelynek célja, hogy különböző zajok felhasználásából zeneszám szülessen.

A szervezők: Szénási Pál Mátyás (balra), David Bartolo, Gustav Dönnges, Candan Dogan és Özge Fındık
Fotó: beküldött

A komponálásban bárki részt vehet, nincs más dolga, mint egy rövid audiofelvételt küldeni arról a hangról, neszről vagy zörejről, amit szeretne visszahallani a zenében.

A szervezők örülnének, ha minél többen, minél többféle hangeffekttel járulnának hozzá a nagy műhöz, és mindenkit arra biztatnak, hogy engedje szabadon szárnyalni a fantáziáját, és rögzítsen bármilyen, számára kedves vagy akár furcsa, szokatlan zörejt, mint a papírzacskó zörgése, a tej csobbanása a reggeli müzlin, az óra mutatójának sercegése, vagy akár a cipősarkak kopogásának ritmusa is jöhet. Mind-mind egyedivé, különlegessé teheti majd a zeneművet, amit beküldenek.

Nagyon fontos, hogy a felvétel legyen tiszta és hangos, ezért azt javasolják, hogy zárt térben, a lehető legkevesebb háttérzajjal rögzítsék azt, televízió vagy rádió ne szóljon közben. A hossza pedig legfeljebb három másodperc legyen. Az így készített anyagot pedig mp3/m4a/wav fájl­formátumban kell elmenteni. A felvételeket a [email protected] e-mail-­címre várják a szervezők, a fájl neve pedig a készítő, a hang vagy zaj megnevezése és a felvétel helyszíne legyen az alábbi példa szerint: Dejvid_Magyaralmás_villa_kopog_a_széken.mp3

A hangokat legkésőbb április 30-áig várják. Információk: Makovi Ágnestől a 0620/222-1470-es számon és a [email protected] e-mail-címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában