A DAL 2021

2021.04.25. 13:56

Komáromi gitárossal zúzta magát országos ismertségűvé a budapesti banda (Videó)

Két éve alakult a dark pop, dark rock műfajban utazó, budapesti Beneath My Skin (BMS) nevű zenekar, melyben a komáromi Balogh Péter a gitáros. Az együttes A Dal 2021 című tehetségkutató műsorban vált országos hírűvé, amely kalandjukról, a banda indulásáról és a folytatásról Balogh Péter mesélt portálunknak.

Pöltl Zoltán

Forrás: Beküldött

Bár még csak három koncertjük volt, de máris országos ismeretséget szerzett a Beneath My Skin nevű zenekar. Egy fellépésük még a lezárások előtt volt a metal- és rockszíntér szereplőinek teret adó budapesti Robot nevű klubban, ahol a fővárosi viszonyokhoz képest számottevő közönség volt kíváncsi a BMS-re.

A folytatás jelentős ugrásnak számított, hiszen az együttes elindult az MTVA A Dal 2021 című tehetségkutató műsorában. Ennek rendszerében először az összes kiválasztott fellép, eljátssza egy koncertszínvonalú előadásban a produkcióját. Az előadókat, zenekarokat egytől tízig pontozza a zsűri. A legtöbb pontot kapó négy produkció jut tovább, illetve közönségszavazatokkal egy ötödik előadó is továbbjut. A második fordulóban már csak három plusz egy továbbjutó lehet.

A formáció már korábban is tervezte, hogy jelentkeznek ebbe a műsorba, majd a 2021-es változatban az Ébredj című számukkal felvételiztek. A kaszting jól sikerült, a BMS dalát négyszáz jelentkező közül elsőre kiválasztották A Dal szerkesztői. Ez az indítás különösen jónak tűnt a banda számára, hiszen ebben a tehetségkutató műsorba nemcsak amatőr, hanem profi, tehát már évek óta befutott előadók is jelentkeztek, így, mondhatni, elég erős volt a konkurencia.

A folytatás egy sajtótájékoztató volt, amelyre behívták a fiúkat, hogy interjúkat készítsenek velük, és hogy megbeszéljék, milyen színpadképet szeretnének. Itt került elő a banda logójának számító panda, mely természetesen ott volt velük A Dalban való fellépéseikkor. Érdekes momentum volt a tévés tehetségkutatóba való kiválasztás után, hogy a Beneath My Skin muzsikusai olyan jól kitalált saját öltözködési és sminkelési stílusban jelentek meg az MTVA-nál, hogy a szerkesztők közölték: ezen az imázson tulajdonképpen nincs mit javítani, ez így jó, ahogy van. Ennek az imázsnak a lényege a merész színhasználat, ami a ruhákat és a hajakat is illeti, továbbá a tagok a nyugati trendekhez igazodva bátran festik ki a szemüket.

Mint Balogh Péter gitáros elárulta, ennek a kitalált külsőnek konkrét üzenete van, a cél felhívni a figyelmet, hogy manapság, amikor mindenkinek megfelelési kényszere van, ne foglalkozzanak a kötelezőnek mondott trendekkel, hanem öltözködjenek úgy, nézzenek ki úgy, ahogy szeretnének. A Dal műsorban először az eredeti verzióban adta elő a Beneath My Skin az Ébredj című szerzeményüket, majd a második körben az volt a feladat, hogy ezt át kellett írniuk és elő kellett adni akusztikus változatban. Ez utóbbinál a zenekar különféle vonósokkal tűzdelt, amolyan filmzenés hangulatú feldolgozást készített, melynek előadásánál vendégzenészeket hívtak meg a fellépésre.

Az Ébredj című nóta a szürke hétköznapokban élő emberekről szól, azokról, akik a szokásos mókuskerékben vannak, és valójában nem boldogok, nem felszabadultak és nem élik meg álmaikat, mondta Balogh Péter. Fontos, hogy elhagyjuk a komfortzónánkat és megvalósítsuk az álmainkat, és ne hallgassunk senkire, aki eltántoríthat ettől, tette hozzá a dalszöveg kapcsán a komáromi gitáros.

A felvétel A Dal 2021-en előadott verziójában szól, és a videóból az első taktustól lejön a BMS szuggesztív dinamizmusa, melyet Nagy Feró zsűritag markánsan dicsért meg. A Beneath My Skin-nek a második fordulóban kellett elbúcsúznia a műsortól, de a banda korántsem keseredett el ezen, hiszen az országos ismeretséget így is sikerült elérni. Nem csak a koronavírus-járvány befolyásolta és befolyásolja a jelenlegi könnyűzenei színteret, hiszen már hosszú évek óta kialakult trend, hogy a különböző előadók, zenekarok a videómegosztó csatornákon is tömegekhez jutnak el, és szereznek követőket. Természetesen az internetes világ nem pótolja a személyes találkozásokat az együttesekkel, az élő koncertek varázsa mindennél fontosabb ebben az ágazatban.

A Beneath My Skin tapasztalata vegyes, hiszen eddig három koncertet tudtak a járvány miatt adni, de dalaikat százezrek hallgatták már meg a Youtube-on. Tulajdonképpen minden adott, hogy a banda sikeres legyen, a szcéna minden szereplőjével együtt természetesen ők is nagyon várják a korlátozások feloldását, a koncertezést. Ugyanakkor a BMS annyira rákapott a tehetségkutató műsor ízére, hogy eldöntötték, indulnak az X-Faktorban is, hiszen dalaik közönség előtti közvetett bemutatására más lehetőségük egyelőre nincs.

Balogh Pétertől azt is megkérdeztük, hogy mennyire volt érzékelhető az országos televíziós műsorban való szereplés, amire azt válaszolta, hogy rengetegen gratuláltak neki a komáromiak közül, sokan fejezték ki örömüket, hogy milyen sikert értek el a zenekarával.

A bandáról

Az együttes 2019 szeptemberében alakult. Az énekesi poszton Duna Gergő található, a dobokat Hercz Tamás püföli, a basszusgitáros Taksz Ákos, és Balogh Péter a gitáros. A Beneath My Skin olyan bandákat követ zeneileg, mint többek között a Bring Me The Horizone, a Linkin Park, Billie Eilish, vagy az XXX Tentacion. A saját stílus kialakításában a dark pop, dark rock mellé trapet és rapet is spékeltek a kompozícióikba. A zenekarnak jelenleg mintegy húsz szerzeménye van, ezekből hármat már publikáltak a Youtube-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában